Ο ΥΠΕΞ “αδειάζει” Α.Πελώνη. Δένδιας κατά Μητσοτάκη!-Μακρόν απορρίπτει τουρκικό διάβημα

643
Δύο πολύ σημαντικά θέματα έχουν ανακύψει

Δύο πολύ σημαντικά θέματα έχουν ανακύψει με την τουρκική παρενόχληση στο γαλλικό ερευνητικό πλοίο εντός της οριοθετημένης ΑΟΖ Ελλάδας-Γαλλίας.

Το πρώτο είναι ότι η Γαλλία απέρριψε το τουρκικό διάβημα και έδειξε στον Ιταλία και την ENI πως παίζετε το παιχνίδι στην Αν Μεσόγειο.

Το δεύτερο είναι πως ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Ν. Δένδια διέψευσε την εκπρόσωπο του Μητσοτάκη Α. Πελώνη. Kαι εδώ υπάρχει θέμα για τις ασυναρτησίες της Α. Πελώνη

“Η Γαλλία αγνόησε το τουρκικό διάβημα”

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως “δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση επί του πεδίου σε μια περιοχή οριοθετημένη όπως είναι η ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Το μήνυμα το έστειλαν οι Γάλλοι στους Τούρκους.

Οι Γάλλοι δεν αποχώρησαν όπως είχαν κάνει οι Ιταλοί το 2018 με την ENI στην Κυπριακή ΑΟΖ όταν σταμάτησαν τις έρευνες στο οικόπεδο 3.

Εδώ οι Γάλλοι δεν άκουσαν τους Τούρκους και ολοκλήρωσαν κανονικά τις έρευνες τους στην περιοχή της ελληνικής NAVTEX”.

Ο “εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ ανέφερε πριν λίγο πως “Αρμόδιο για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου και την έκδοση της ελληνικής NAVTEX είναι ο σταθμός του Ηρακλείου της Κρήτης” άρα καθαρά σε περιοχή ελληνικής αρμοδιότητας.

Ο εκπρόσωπος του Ν.Δένδια, διέψευσε την εκπρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη!

Πιο αναλυτικά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, διέψευσε ότι πρόκειται για πρόβλημα της Γαλλίας, όπως υποστήριξε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ξεκαθάρισε πως μιλάμε για περιοχές που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ελληνικού σταθμού του Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος και εξέδωσε την απαραίτητη Navtex για τον πλου και τις έρευνες του γαλλικού σκάφους.

Άρα σε καμία περίπτωση δεν είναι «γαλλικό το πρόβλημα», όπως υποστήριξε νωρίτερα η Πελώνη.

Αναφορικά μάλιστα με τους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς ότι το γαλλικό πλοίο βρισκόταν εντός του τουρκολιβυκού μνημονίου, ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου ξεκαθάρισε ότι το μνημόνιο είναι ανυπόστατο και πως «για μας δεν υπάρχει»!

Μιλάμε πλέον για ενδοκυβερνητική ρήξη ανώτατου επιπέδου. Ο εκπρόσωπος του Νίκου Δένδια, διέψευσε την εκπρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας