Κρεμλίνο για ΕΜΑ: Απογοητευτική και ακατάλληλη η δήλωση για το Sputnik-V

442
Απογοητευτική και ακατάλληλη η δήλωση

Σκληρή γλώσσα απέναντι σε αξιωματούχο του ΕΜΑ αλλά και την Ουάσινγκτον με αφορμή το ρωσικό Sputnik V, χρησιμοποίησε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Κριτική στη δήλωση της Κρίστα Βιρτούμερ-Χος, της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), που συνέκρινε την προοπτική έκτακτης έγκρισης του Sputnik V στην Αυστρία με τη «ρωσική ρουλέτα» άσκησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο Ρώσο αξιωματούχο, πρόκειται για μια «απογοητευτική δήλωση», η οποία, μάλιστα, είναι «τουλάχιστον ακατάλληλη».

«Γνωρίζουμε ότι το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων έχει ήδη κάνει συγκεκριμένες δηλώσεις σχετικά με αυτό, και έχουν αναληφθεί ορισμένες ενέργειες. Θεωρούμε αυτή τη δήλωση, το επαναλαμβάνω ξανά, τουλάχιστον λανθασμένη» εξήγησε ο κ. Πεσκόφ, ενώ πρόσθεσε πως η ζήτηση για το ρωσικό εμβόλιο αλλά και οι εμβολιασμοί σε πολλές χώρες του κόσμου με το Sputnik V, δείχνουν τη σημασία και τη δημοτικότητά του.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους πρόσφατους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η Ρωσία παραπληροφορεί σχετικά με τα δυτικά εμβόλια κατά του κορονοϊού, διευκρίνισε πως η Μόσχα δεν συμμετείχε και δεν θα συμμετάσχει ποτέ σε τέτοιες εκστρατείες.

«Το εμβόλιό μας, για παράδειγμα, υποβάλλεται σε καθημερινή βάση σε κάποια κριτική που προσπαθεί να υποτίθεται ότι είναι αντικειμενική. Μερικές φορές χωρίς να τηρούνται καν τα προσχήματα πως είναι δήθεν αντικειμενική. Είναι απλώς σαρωτική κριτική. Και είμαστε πάντα αντίθετοι σε τέτοιες λογικές. Και η Ρωσία ποτέ δεν συμμετείχε και δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια τέτοια παραπλανητική ενημερωτική εκστρατεία κατά άλλων εμβολίων» διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Κατέληξε λέγοντας μάλιστα πως η Μόσχα συνεργάζεται με άλλους κατασκευαστές εμβολίων για την ανάπτυξη ενός πιο αποτελεσματικού φαρμάκου κατά της COVID-19.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας