Ο τελευταίος επιζών φυλής του Αμαζονίου

1702
αμαζονίου

Σπάνιο υλικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το οποίο παρουσιάζει τον τελευταίο επιζώντα φυλής του Αμαζονίου.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, υπολογίζεται ότι ο άνθρωπος αυτός ζει μόνος του τα τελευταία 22 χρόνια, από την ημέρα που αγρότες σφάγιασαν τη φυλή του.

Είναι γνωστός ως ο «ιθαγενής στην τρύπα» εξαιτίας των μεγάλων λάκκων που σκάβει, είτε για να αιχμαλωτίσει ζώα είτε για να να κρυφτεί από τα αδιάκριτα βλέμματα όσων κατά καιρούς τον αναζητούν.

Ο άνθρωπος που γλίτωσε το 1995 από την μαζική σφαγή στην περιοχή του Ροδόγχου στον Αμαζόνιο, εθεάθη να κόβει δέντρα στα βάθη της ζούγκλας. Είχε γλιτώσει κι από άλλες δολοφονίες και απελάσεις τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 και κατάφερε να επιβιώσει.

Οι ερευνητές τον ανακάλυψαν για πρώτη φορά στη ζούγκλα το 1996 και το πρόσωπο του κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1998.

Στα 50 του χρόνια περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του κυνηγώντας γουρούνια, πουλιά και πιθήκους με τόξο και καλλιεργώντας τη γη του.

Η υπηρεσία Funai που είναι υπεύθυνη για τα θέματα που αφορούν τους αυτόχθονες πληθυσμούς, έχει μια αυστηρή πολιτική και αφήνει τις απομονωμένες ομάδες μόνες στην περιοχή, παρακολουθώντας όμως τακτικά τη ζωή τους.

«Η υπηρεσία Funai έχει υποχρέωση να δείξει ότι είναι καλά και ζωντανός. Το κρίσιμο είναι ότι καταφέραμε να κρατήσουμε την περιφέρειά του. Το γεγονός ότι είναι ακόμα ζωντανός σου δίνει ελπίδα. Είναι το απόλυτο σύμβολο αν θέλετε» σημείωσε η Fiona Watson της ερευνητικής ομάδας Survival International.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Funai υποστηρίζει ότι υπάρχουν 113 φυλές στον βραζιλιάνικο Αμαζόνιο και προστατεύει τα δικαιώματά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας