Ο Ρώσος πρωθυπουργός μας τιμά-Ο Μητσοτάκης τον επιτιμά για «ανθρώπινα δικαιώματα»

847
Ο Μητσοτάκης τον επιτιμά για

Σε μια περίοδο αυταρχισμού στη χώρα μας, αυθαίρετων απαγορεύσεων, συλλήψεων και αστυνομικών καταχρήσεων, ο Κ.Μητσοτάκης αντί να επιδείξει τον πρέποντα σεβασμό στον επισκέπτη πρωθυπουργό μιας μεγάλης χώρας που μας τιμά με την παρουσία του και βοήθησε στην επανάσταση του ’21, τον Μιχαήλ Μισούστιν, βρήκε δυστυχώς τη χειρότερη ευκαιρία να δώσει εξετάσεις υποταγής, τύπου μπανανίας, στους αμερικανονατοϊκούς αφέντες του και να κάνει περίπου μαθήματα και υποδείξεις προσήλωσης στα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του Πούτιν.

Υποδεχόμενος τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος ήρθε να τιμήσει την Εθνεγερσία του 1821, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης του επιφύλασσε δεύτερη ψυχρολουσία μετά την υποδοχή του όταν ο Ρώσος πρωθυπουργός έτεινε το χέρι και του αντιγύρισαν τον αγκώνα.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης έκρινε ότι έπρεπε να κάνει διάλεξη περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στον Ρώσο ομόλογό του στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, λειτουργώντας ως εκπρόσωπος του… ΝΑΤΟ ή της Ουάσιγκτον.

Αφού ξεκαθάρισε στον Ρώσο πρωθυπουργό πως η «Ελλάδα είναι κράτος μέλος του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε πως η «ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας οφείλει να οικοδομείται μέσω συνεργατικών και όχι ανταγωνιστικών σχέσεων με κοινές αξίες όπως η… προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Τι ήθελε να πει ο ποιητής; Ότι η Ρωσία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Θα τολμούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μιλήσει για ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Άνγκελα Μέρκελ ή στον Τζο Μπάιντεν;

Εν συνεχεία του τόνισε και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ρωσίας λέγοντας στον κ. Μισούστιν ότι:

«Η ιδιότητα της χώρας σας ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σας επιφορτίζει κ. πρωθυπουργέ με την ευθύνη της ειρήνης και της διεθνούς νομιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό είναι καθήκον, δεν είναι προνόμιο». 

Άραγε όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ερντογάν, ο οποίος κοντεύει να συλλάβει αυθαίρετα τη μισή Τουρκία, μέχρι και βουλευτές, (κάτι που φυσικά δεν κάνει η Ρωσία) μετά γιατί δεν μιλούσε για «ανθρώπινα δικαιώματα»; 

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία είναι η χώρα που έστειλε τον πιο υψηλόβαθμο πολιτικό αξιωματούχο για να τιμήσει τους εορτασμούς για το 1821 αφού οι σύμμαχοι «σνόμπαραν» την Ελλάδα. 

Δείτε τις δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους:​

Το πρόγραμμα του Ρώσου πρωθυπουργού

Στις 18:15 ο Ρώσος πρωθυπουργός θα μεταβεί στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου μαζί με όλους τους προσκεκλημένους θα τον υποδεχθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Στις 20:30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας