Ο πόλεμος μεταφέρεται εντός Τουρκίας:Νεκροί 10 Τούρκοι στρατιώτες-ΗΠΑ εισηγούνται Ομοσπονδιακό Ιράκ

7084
πόλεμος μεταφέρεται εντός Τουρκίας

Eκτεταμένη χρήση ρωσικών αντιαρματικών πυραύλων ATGM Kornet και ναρκών κάνουν οι Κούρδοι εναντίον τουρκικών θέσεων σε Συρία και Ιράκ που πλέον μάχονται με αναπτερωμένο ηθικό:

Ο πρέσβης των ΗΠΑ ζήτησε το Ιράκ να μετατραπεί σε Ομοσπονδία με 100% αυτόνομη κουρδική περιοχή.

Είναι ένα ακόμη βήμα βήμα-θα ακολουθήσει και η Συρία στο μέλλον- προς την δημιουργία Κουρδικού κράτους. Από μία ημι-αυτόνομη περιοχή, οδεύουμε προς μια αυτόνομη με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης.

“Δέκα νεκροί Τούρκοι”

“Στο προάστιο του Βαν, δέκα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο σε επιχείρηση δολιοφθοράς από την γυναικεία πτέρυγα του PKK, την YJA Star” αναφέρει ανακοίνωση τύπου από τις Κουρδικές  Δυνάμεις Αυτοάμυνας (HPG).

“Η επίθεση έγινε στην περιοχή Çatak και ανατιτάχθηκε τουρκικό τεθωρακισμένο. Το τουρκικό τεθωρακισμένο εισήλθε στην περιοχή μια μέρα νωρίτερα μαζί με ένα ακόμη στρατιωτικό όχημα.

Τα τουρκικά οχήματα είχαν τεθεί υπό στενή παρακολούθηση μέχρι το Σάββατο το απόγευμα και κτυπήθηκαν στις 4 p.m

Οι Τούρκοι κινητοποιήθηκαν μόλις κτυπήθηκε σταθμός ραντάρ στα περίχωρα του χωριού Şaminis.

Κτυπήματα και στο Β. Ιράκ

Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν την διεξαγωγή επιθέσεων με βαρύ οπλισμό κατά των τουρκικών δυνάμεων στο χωριό Girê Şehîd Şahan στην περιοχή Xakurke στο Βόρειο Ιράκ.

Στην περιοχή Zap, τουρκικές δυνάμεις βρέθηκαν περικυκλωμένες από κουρδικές δυνάμεις πυροβολικού, το ίδιο και στην περιοχή Cîloya Biçûk

“Να γίνει Ομοσπονδία το Ιράκ”

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Βαγδάτη πρότεινε το Ιράκ να γίνει Ομοσπονδία με αυτόνομη κουρδική περιοχή. Επί της ουσίας, μιλάμε για ειλημμένη αμερικανική απόφαση.

Σε συνέντευξή του ο πρέσβης των ΗΠΑ, Μάθιου Τόλερ, τόνισε πως «ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του πλουραλισμού στο Ιράκ είναι η ύπαρξη μιας αυτόνομης κουρδικής περιοχής», σημειώνοντας ότι «οι πρόωρες εκλογές ήταν το αίτημα του ιρακινού λαού και έχουν γίνει προετοιμασίες για τη διεξαγωγή τους.

Υπάρχουν όμως παρατάξεις που θέλουν να στρεβλώσουν αυτές τις εκλογές και να αλλάξουν τα αποτελέσματά τους», προσθέτοντας ότι η Αμερική βοηθά την Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή μέσω της αποστολής UNAMI».

Νομίζω ότι ο λαός του Ιράκ, ο κουρδικός λαός και ο ομοσπονδιακός ιρακινός λαός βρήκαν ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του πλουραλισμού στο Ιράκ είναι να έχουμε ένα ομοσπονδιακό κράτος με μια αυτόνομη κουρδική περιοχή.

Υπάρχουν ακόμη άλυτα προβλήματα μεταξύ Ερμπίλ και Βαγδάτης.

Έχουμε δει ότι η περιοχή του Κουρδιστάν έχει αναπτυχθεί καλά τα τελευταία είκοσι χρόνια και έχει προχωρήσει όσον αφορά την ασφάλεια.

Ενώ το ISIS πλησίασε πολύ στην Ερμπίλ, κατάφεραν να το αντιμετωπίσουν. Με την υποστήριξη του συνασπισμού και της Αμερικής, οι δυνάμεις Πεσμεργκά κατάφεραν να κάνουν το ISIS να υποχωρήσει. Καλύτερη ασφάλεια και μεγαλύτερη σταθερότητα στην περιοχή του Κουρδιστάν, οδηγεί σε μεγαλύτερη πρόοδο. Θέλουμε αυτό να επιτευχθεί σε όλο το Ιράκ.

Δείτε το βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας