Ο Λεοπόλντο Λόπεζ κατέφυγε στην πρεσβεία της Ισπανίας στη Βενεζουέλα

1303
Λόπεζ

Ο Λεοπόλντο Λόπεζ κατέφυγε στην πρεσβεία της Ισπανίας στο Καράκας, κάτι που φέρνει σε δύσκολη θέση τη Μαδρίτη.

Η ισπανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ο Λόπεζ, με τη σύζυγό του Λίλιαν Τιντόρι και ένα από τα τρία τους παιδιά βρίσκονται στην κατοικία του Ισπανού πρέσβη στο Καράκας, Χεσούς Σίλβα Φερνάντεζ. Παρότι δεν έχουν ζητήσει άσυλο, η παρουσία τους εκεί φέρνει την Ισπανία σε δύσκολη θέση. Παρότι η Μαδρίτη έχει αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως ενδιάμεσο πρόεδρο της Βενεζουέλας, δεν έχει διακόψει επίσημα τις σχέσεις της με την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

Αρχικά, την Τρίτη, ο Λόπεζ πήγε με την οικογένειά του στην πρεσβεία της Χιλής στο Καράκας. Στη συνέχεια, ζήτησε και πήρε την άδεια της Μαδρίτης να πάει στην ισπανική πρεσβεία. Το γεγονός αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών της Χιλής, Ρομπέρτο Αμπουέρο, μέσω Twitter. «Η Λίλιαν Τιντόρι και ο Λεοπόλντο Λόπεζ μετακινήθηκαν στην πρεσβεία της Ισπανίας. Ηταν μια προσωπική απόφαση, δεδομένου ότι η δική μας πρεσβεία είχε ήδη φιλοξενούμενους», έγραψε.

Η Ισπανία έχει χορηγήσει υπηκοότητα στους γονείς του Λόπεζ. Μάλιστα ο πατέρας του, που επίσης ονομάζεται Λεοπόλντο Λόπεζ, είναι υποψήφιος με το Λαϊκό Κόμμα στις ευρωεκλογές. Η Ισπανία έχει υποδεχθεί και άλλους πολιτικούς της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, όπως ο πρώην δήμαρχος του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας