Ο Γκουαϊδό πιο χρήσιμος νεκρός για τη CIA μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

2963
γκουαϊδό

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βενεζουέλας Juan Guaido, απέτυχε να ξεκινήσει μια στρατιωτική εξέγερση κατά του προέδρου Maduro και πλέον είναι πολύ πιθανό η ζωή του να κινδυνεύει από τους ίδιους τους υποστηρικτές του, την πανίσχυρη υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ τη CIA, υποστηρίζει σε ανάλυσή του ο διευθυντής του ινστιτούτου Ron Paul, ο γερουσιαστής Ron Paul.

Όπως τονίζει ο Ron Paul, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Guaido να αποπέμψει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro με την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Maduro παραμένει στην εξουσία, υποστηριζόμενος από πολλούς πολίτες της Βενεζουέλας και συνεχίζει να έχει υπό τον έλεγχό του τον  στρατό και την αστυνομία.
Ο Ron Paul τονίζει ότι η λατινοαμερικανική χώρα μπορεί να «βυθιστεί» σε μεγάλης κλίμακας βία από κάποια προβοκάτσια.

«Ο μεγάλος κίνδυνος είναι ένας σκληρός πόλεμος που θα ξεσπάσει.
Θα μπορούσε να είναι ένας ανταρτοπόλεμος ή κάτι τέτοιο.
Εάν υπάρξει μια προβοκάτσια ή κάποιος σημαντικός αξιωματούχος και από τις δύο πλευρές σκοτωθεί, τότε η κατάσταση μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη» είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος ο Guaido, με το μπαράζ αποτυχημένων προσπαθειών του να κινητοποιήσει μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης Maduro, θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο για μια τέτοια πρόκληση ή προβοκάτσια.
Ο Guaido αποτελεί ένα είδος άτυχης φιγούρας μέχρι στιγμής.
Ζητά μαζικές διαμαρτυρίες και κανείς δεν εμφανίζεται.
Δεν νομίζω πως συνειδητοποιεί ότι τώρα αξίζει περισσότερο νεκρός από ό,τι ζωντανός, όχι μόνο για τη CIA αλλά και για την ίδια την αντιπολίτευση.

Την Τρίτη (30/4), ο Guaido κήρυξε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Καράκας, το οποίο από τώρα φαίνεται να έχει οδηγήσει σε ελάχιστες συνέπειες για το Maduro, και φαίνεται πλέον σαν πράξη απελπισίας.

Ο Ron Paul κατακεραυνώνει τους ισχυρούς Αμερικανούς αξιωματούχους οι οποίοι  ριψοκινδυνεύουν έντονα υποστηρίζοντας τον Guaido και τις προσπάθειές του να καταλάβει την εξουσία στη Βενεζουέλα, καταγγέλλοντας με αγανάκτηση πράγματα όπως η υποτιθέμενη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Σε πόσες χώρες δεν εμπλακήκαμε στα εσωτερικά τους ζητήματα τα τελευταία 20-30-40-50 χρόνια;
Θέλω να πω – αυτή είναι η δουλειά μας.
Να μεγαλώνει η αυτοκρατορία των ΗΠΑ» ανέφερε ο Ron Paul.
«Οι αφοσιωμένοι συνταγματολόγοι, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo ή ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας John Bolton, που απευθύνθηκαν σε στρατιώτες της Βενεζουέλας για να προστατεύσουν το Σύνταγμα του έθνους τους υποστηρίζοντας τον Guaido, αποτελούν ένα μάτσο κλόουν».

Δεν έχουν την πιο αόριστη ιδέα για το ποιο θα είναι το συνταγματικό δίκαιο στη χώρα μας.
Και πρόκειται να αποκαταστήσουν το συνταγματικό δίκαιο σε άλλες χώρες;
Είναι απλά κλισέ και ανοησίες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας