Ο Λαφαζάνης στην πορεία των Κούρδων στην Τουρκική και Αμερικάνικη πρεσβεία

1934

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την Τουρκική και στην συνέχεια την Αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα πραγματοποίησαν την Παρασκευή (21/12) οι Κούρδοι της Αθήνας που κατάγονται κυρίως από Τουρκία και Συρία.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την συνεχιζόμενη απομόνωση του Α. Οτζαλάν από το βάρβαρο τουρκικό καθεστώς στο κολαστήριο του Ιμραλί, καταδίκασαν τις τουρκικές θηριωδίες σε βάρος των Κούρδων της Συρίας και τις επιδρομές του τουρκικού στρατού και εκδήλωσαν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στους Κούρδους της Συρίας, οι οποίοι απειλούνται με νέα εισβολή από του Τουρκικό καθεστώς Ανατολικά του Ευφράτη.

Οι Κούρδοι εξέφρασαν την δυσφορία τους για την πρόθεση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τους Κούρδους της Συρίας στο έλεος του Ερντογάν και του τουρκικού στρατού, αναζητώντας έναν συμβιβασμό με την Τουρκία, ώστε να διατηρηθεί ισχυρός ο συμμαχικός δεσμός Ουάσιγκτον- Άγκυρας.

Άλλωστε, στην κατεύθυνση αυτή και προς τέρψιν των ΗΠΑ, η Τουρκία καταδίκασε εκ νέου πρόσφατα την “προσάρτηση” (!), όπως είπε, της Κριμαίας από την Ρωσία, χαιρέτισε την είσοδο της “Μακεδονίας“, όπως ονόμασε την ΠΓΔΜ, στο ΝΑΤΟ, ενώ στις 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε κοινή ναυτική άσκηση Τουρκίας – ΗΠΑ στην περιοχή όπου παραβιάζονται τα ιεραρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

Στην συγκέντρωση και την πορεία των Κούρδων έδωσε το παρών και ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος με δηλώσεις του εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον Κουρδικό λαό και τον αγώνα του για δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία, την Συρία και σε άλλες γειτονικές χώρες και καταδίκασε την Τουρκική βαρβαρότητα σε βάρος των Κούρδων της Τουρκίας και κυρίως της Συρίας και του Ιράκ, όπως καταδίκασε τις παράνομες τουρκικές στρατιωτικές επιδρομές στην Συρία και την παράνομη κατοχή του Συριακού εδάφους.

Ο Παν. Λαφαζάνης χαρακτήρισε “λάθος” των Κούρδων της Συρίας την πολιτική της πρόσδεσης τους στις ΗΠΑ, η οποία μάλιστα είναι μονομερής και δίνει την εντύπωση μιας εξαρτημένης σχέσης.

Ο Παν. Λαφαζάνης επανέλαβε την θέση που επανειλημμένα έχει υπογραμμίσει, πως ο κούρδικος λαός θα κατακτήσει το μέλλον του, στηριγμένος πρώτα απ’ όλα στον δικό του μαχητικό, ενωμένο και ανυποχώρητο αγώνα και εφαρμόζοντας μια ρεαλιστική και πολυδιάστατη πολιτική διεθνών συνεργασιών, σταθμίζοντας σωστά τις συγκυρίες και τα συμφέροντα του.

Ο Παν. Λαφαζάνης κατέληξε πως και στο μέλλον, όπως και στο παρελθόν και σε κάθε περίπτωση, ο Κουρδικός λαός θα πρέπει να βλέπει στο πρόσωπό του και στην ΛΑ.Ε ένα πραγματικό φίλο και συμμαχητή για τα δικαιώματά του.

     

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας