Ο Λαφαζάνης με Ι.Άχμαντ-Μ.Εκτάμι του Δημοκρατικού Μετώπου Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης

    1004
    λαφαζάνης

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε με τον Ιμπραχίμ Άχμαντ (Ibrahim Ahmad) μέλος του πολιτικού γραφείου της Κ.Ε του Δημοκρατικού Κόμματος για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα και τον Μιχιάρ Εκτάμι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Μετώπου και είχαν μια ενδιαφέρουσα ουσιαστική, αλληλέγγυα και σε βάθος συζήτηση και αλληλοενημέρωση για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη, την Ελλάδα, την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.

    Ο Ιμπραχίμ Άχμαντ ανέπτυξε διεξοδικά την κλιμακούμενη ισραηλινή βαρβαρότητα στα παλαιστινιακά εδάφη με τους αθρόους εποικισμούς και τις δολοφονίες, τις διώξεις, τις φυλακίσεις και τους  βασανισμούς Παλαιστινίων αγωνιστών αλλά και τους σχεδιασμούς των Σιωνιστών για ενταφιασμό των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού.

    Ο Ιμπραχίμ Άχμαντ κατήγγειλε το σχέδιο Τραμπ για το Παλαιστινιακό, το οποίο ανέπτυξε στην πρόσφατη συνάντησή του με τους Νετανιάχου και Γκάντς στην Ουάσινγκτον και υπογράμμισε ότι στόχος αυτού του σχεδίου είναι να βάλει τέρμα σε κάθε προοπτική ίδρυσης Παλαιστινιακού κράτους με αντάλλαγμα οικονομικά οφέλη για την εξαγορά του Παλαιστινιακού λαού.

    Ο Ιμπραχίμ Άχμαντ τόνισε ότι η Παλαιστίνη μπροστά στη νέα επιχείρηση κλιμάκωσης της επίθεσης των ΗΠΑ και της ηγεσίας του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, οφείλουν, πολύ περισσότερο από πριν, να καταγγείλουν τις συμφωνίες του Όσλο και να ετοιμαστούν πολιτικά και αγωνιστικά για μια νέα “Ιντιφάντα“, η οποία συνιστά τη μόνη διέξοδο για να προασπίσουν τα δικαιώματά τους.

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ευχαρίστησε τον Ιμπραχίμ Άχμαντ και τον Μιχιάρ Εκτάμι για τη συνάντηση και την ενημέρωση και εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ρόλο και τους αγώνες του Δημοκρατικού Μετώπου για την απελευθέρωση και τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού τόσο στα παλαιστινιακά εδάφη αλλά και στην Ελλάδα.

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε συγγνώμη από τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό για τον βρώμικο ρόλο που παίζει το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, το οποίο δυστυχώς έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε δορυφόρο των ΗΠΑ και των γερακιών του Ισραήλ στην περιοχή.

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε επίσης ότι είναι για αυτόν αδιανόητο το γεγονός ότι η Κύπρος η οποία αντιμετωπίζει θέμα κατοχής και εισβολής να συμμαχεί με μια κατοχική δύναμη στην περιοχή, όπως το Ισραήλ, να προσφέρει στο τελευταίο στρατιωτικές διευκολύνσεις και να υπογράφει με τη στήριξη της Ελλάδας συμφωνίες που καταπατούν τα θαλάσσια δικαιώματα των Παλαιστινίων.

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός τρέφει αισθήματα αλληλεγγύης στον αδελφό παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του και καταδικάζει την αποικιακή “Συμφωνία του Αιώνα” των Τραμπ-Νετανιάχου.

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι συνιστά μεγάλη αυταπάτη πως η Ελλάδα μπορεί να βρει έμπρακτη στήριξη για την ασφάλεια της από το Ισραήλ, κάτι το οποίο άλλωστε και το ίδιο το Ισραήλ έχει ομολογήσει κυνικά. Αντίθετα, η συμμαχία με το Ισραήλ απομονώνει την χώρα μας από τον Αραβομουσουλμανικό κόσμο με επικίνδυνες παρενέργειες ενώ και το ίδιο το Ισραήλ σε κρίσιμες στιγμές θα χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως δόλωμα και ως “μεζέ” για να αποκαταστήσει τις σχέσεις του ιδιαίτερα με την Τουρκία.

    Τέλος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή που οι ΗΠΑ ασκούσαν αδιαμφισβήτητη ηγεμονία στην περιοχή και το Ισραήλ θεωρείτο αήττητο.

    Σήμερα μια πλατιά συμμαχία λαών και χωρών στην ευρύτερη περιοχή μας, από τον Περσικό Κόλπο ως τη Μεσόγειο, που αντιτάσσονται στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, τον σιωνισμό και τις κατοχικές πολιτικές, μπορεί να συντρίψει τους αμερικανοισραηλινούς σχεδιασμούς, να δώσει φτερά στην Παλαιστινιακή υπόθεση,  και να φέρει πιο κοντά την ελευθερία, τη δημοκρατία και την δικαιοσύνη σε χώρες και λαούς.

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας