Ο Ερντογάν “προσαρτώντας”, με τις πλάτες Γερμανίας-ΗΠΑ, την Αμμόχωστο, εξευτελίζει Μητσοτάκη-Αναστασιάδη

1528
αμμόχωστο
Στον αέρα η πολιτική κατευνασμού, υποχωρήσεων και παραχωρήσεων Αθήνας-Λευκωσίας
Μητσοτάκης-Αναστασιάδης “ακρωτηριάζουν” τα ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα

Η κίνηση Ερντογάν για το άνοιγμα της Αμμοχώστου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Δυστυχώς, η Τουρκία προαναγγέλλει τους σχεδιασμούς της και ο Ερντογάν είχε μιλήσει επανειλημμένα για τις προθέσεις του να “προσαρτηθεί” η Αμμόχωστος στα κατεχόμενα, ένα σχέδιο κοινός τόπος για τους πιο σκληροπυρηνικούς κύκλους στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος, επαναπαυμένες στις αυταπάτες τους για “αποκλιμάκωση” και “διάλογο”,  μοιάζουν να αιφνιδιάστηκαν από την επεκτατική κίνηση Ερντογάν-Τατάρ.

Μητσοτάκης και Αναστασιάδης, μαζί με τα αποκομμένα από κάθε πραγματικότητα κατεστημένα στην Αθήνα και στην Λευκωσία, “ξέχασαν” για άλλη μια φορά ότι ο “διάλογος” για την Τουρκία αποτελεί όχημα για νέο bullying και για νέα επεκτατικά τετελεσμένα.

Το άνοιγμα από την Τουρκία μέρους  της παραλίας της Αμμοχώστου, στο πλαίσιο της προσάρτησης της τελευταίας στα κατεχόμενα,  είναι κάτι πολύ παραπάνω από την ιδιοποίηση μιας πόλης-φάντασμα.

Η Αμμόχωστος, πρωτεύουσα της πλουσιότερης επαρχίας της Κύπρου και αυτής που συνορεύει άμεσα με την Ανατολή, έχει τεράστια πολιτική, οικονομική και γεωστρατηγική σημασία.

Για αυτό η κίνηση Ερντογάν σηματοδοτεί ένα τρίτο μίνι χερσαίο “Αττίλα” μετά τον τρίτο θαλάσσιο Αττίλα με τα τουρκικά γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά το “φιάσκο” της Αμμοχώστου, ο εξευτελισμός της ελληνικής και της κυπριακής εξωτερικής πολιτικής και προσωποποιημένα ο εξευτελισμός Μητσοτάκη και Αναστασιάδη υπήρξε τέλειος.

Μητσοτάκης και Αναστασιάδης προσέφεραν “γη και ύδωρ” για να προχωρήσει ο διάλογος με την Τουρκία, τον οποίον απεδέχθησαν, άνευ προϋποθέσεων, παρότι η Άγκυρα επέμενε στο casus belli, στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, στο Τουρκολυβικό μνημόνιο, στις γκρίζες ζώνες, στα γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ κ.λ.π κ.λ.π. Και μάλιστα για να γίνει αυτός ο διάλογος, Μητσοτάκης και Αναστασιάδης δεν εγκατέλειψαν μόνο κάθε ουσιαστική και αναγκαία προϋπόθεση για την διεξαγωγή του αλλά και παραιτήθηκαν στη Σύνοδο της Ε.Ε από την ανάγκη ουσιαστικών κυρώσεων προς την Τουρκία υπό την απειλή του βέτο, προς αμέριστη ικανοποίηση Γερμανίας και ΗΠΑ.

Αυτή η στάση των “γονυπετώνυποχωρήσεων στις οποίες προέβησαν Μητσοτάκης αλλά και Αναστασιάδης, μόνο ηγέτες χωρών που έχουν ηττηθεί σε πόλεμο θα μπορούσε να χαρακτηρίζει. Σήμερα, μετά το άνοιγμα της Αμμοχώστου, στο δρόμο της προσάρτησης της στα κατεχόμενα, φαίνεται πιο καθαρά η παγίδα, στην οποία έπεσαν οι Μητσοτάκης και Αναστασιάδης και από την οποία δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποπαγιδευτούν.

Αντίθετα, Ελλάδα και Κύπρος μοιάζουν έτοιμες να προχωρήσουν ακόμα  βαθύτερα  στην αυτοπαγίδευσή τους και μέχρι τελικής πτώσεως τους.

Η Ελλάδα και Κύπρος με τις σημερινές ηγεσίες και τα κατεστημένα τους είναι, δυστυχώς, εδώ, και πολλά χρόνια υπόδουλες και υποτελείς, στην Γερμανία και στις ΗΠΑ.

Φοβούμεθα ότι τώρα Ελλάδα και Κύπρος έχουν “φιλανδοποιηθεί“, αν δεν έχουν γίνει υποτελείς και προς την Τουρκία.

Η μόνη λύση που απομένει είναι να τους ανατρέψουμε για να αναδείξουμε έντιμες, δημοκρατικές, αποφασισμένες πατριωτικές κυβερνήσεις, εκτός και αν ο φόβος και ο νεοραγιαδισμός έχουν φωλιάσει στις ψυχές μας και τότε αλίμονο στις νέες γενιές και τις γενιές που θα ακολουθήσουν.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας