Λαφαζάνης για Βούτση: Τα έλεγα και Τσίπρας απαντούσε «θα μας κάψεις»

1717
συρία

Με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση από το ραδιόφωνο του “Πρώτου Θέματος” και την εκπομπή των Μακρυγιάννη και Πολλάτου, επανήλθε, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εντελώς ανέτοιμος και απροετοίμαστος για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας».

Όταν τα έλεγα αυτά, όμως, το 2012 στην τηλεόραση,” προκλήθηκε σάλος στον ΣΥΡΙΖΑ και με έπαιρνε τηλέφωνο ο Τσίπρας και μου έλεγε «θα μας κάψεις», αυτά υπονομεύουν την προοπτική μας» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Όπως εξήγησε ο Π. Λαφαζάνης «εγώ έκανα τότε αυτές τις δηλώσεις  για να βοηθήσω, να αφυπνίσω και να αναδείξω μια αλήθεια που έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο να λάβει σοβαρά υπόψιν του, γιατί μπαίναμε σε μια φάση που πλησίαζε η πιθανότητα να κυβερνήσουμε. Δυστυχώς, όμως, τα κατεστημένα κόμματα έχουν μια απίστευτη βουλιμία για την εξουσία και τα λάφυρα της και γαία πυρί μυχθήτω στην χώρα».

«Το κυριάρχο σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη λογική εδώ και τώρα κυβέρνηση και έβαζε σε δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, μοίρα το πώς θα κυβερνήσει. Είχαμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που βάδιζε προς τη διακυβέρνηση και δεν είχε πρόγραμμα με αρχή, μέση και τέλος για το τι θα κάνει στη διακυβέρνηση» συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης.

Όπως είπε, μάλιστα, «λέγαμε ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια και δεν είχαμε συλλογικά αναλύσει τεκμηριωμένα το πως θα τα καταργήσουμε και κατ’ επέκταση τα μέσα και τις πολιτικές που θα έπρεπε να εφαρμόσουμε για να αντιμετωπίσουμε θετικά για την χώρα και τον λαό τις συνέπειες και τις εξωτερικές αντιδράσεις από την κατάργηση των μνημονίων».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας