Ο δικαστής υποχρέωσε το ΤΑΙΠΕΔ να προσκομίσει «μυστική» μελέτη λεηλασίας των αποθεματικών ΕΥΔΑΠ

1917
απολύσεων

Εκδικάστηκε σήμερα Δευτέρα 29/5/2017 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην Ευελπίδων, η προσφυγή των 12 συναδέλφων κατά της διανομής από την ΕΥΔΑΠ στους μετόχους του έκτακτου μερίσματος ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Με την έναρξη της διαδικασίας φάνηκε ότι η «μάχη» θα είναι άνιση. Απέναντι στην πολυμελή ομάδα των δικηγόρων ΕΥΔΑΠ, Δημοσίου, ΤΑΙΠΕΔ, Τραπεζών στάθηκαν ο δικηγόρος των συναδέλφων Σαράντος Θεοδωρόπουλος και μόνο τρεις από τους 12 προσφεύγοντες, ήτοι τα μέλη του ΣΕΚΕΣ Λυμπέρης, Μαστοράκης, Μπαστέας. Δυστυχώς συνάδελφοι που υπέγραφαν την προσφυγή και ανήκαν σε όλες τις παρατάξεις του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ, απλά δεν μπήκαν στον… κόπο να παραβρεθούν. Σίγουρα όχι γιατί υποτίμησαν τη σημασία τους θέματος, αλλά γιατί ενδεχομένως είχαν… σημαντικότερα θέματα να ασχοληθούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Kαι όμως η κατάληξη της διαδικασίας της δίκης ήταν σημαντική και ελπιδοφόρα. Ο Πρωτοδίκης αφού άκουσε τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, υποχρέωσε τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ να προσκομίσουν την Τετάρτη την «μυστική» έκθεση της πολυεθνικής Ernst & Young, πάνω στην οποία βάσισαν τα επιχειρήματα τους για την «λεηλασία» των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ, αφού σύμφωνα με την μελέτη η οικονομική κατάσταση της ΕΥΔΑΠ δεν πλήττεται ακόμα και αν η «αφαίμαξη» των αποθεματικών φτάσει στο ποσόν των… 180 εκατομμυρίων ευρώ.
Η κατάθεση των επιχειρημάτων των δύο πλευρών θα γίνει γραπτώς την Πέμπτη και μετά θα αναμένουμε την έκδοση της απόφασης.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας