Ο δήμαρχος Καισαριανής υπέρ των συμβασιούχων: μια ευχάριστη έκπληξη ή εμπαιγμός και υποκρισία;

1719

Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΕΑΣ) Δήμου Καισαριανής

Τη Δευτέρα 16 Ιούλη 2018, συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, των συμβασιούχων του Δήμου Καισαριανής, για την παραμονή τους ή όχι στην εργασία. Ένα δίκαιο αίτημα που η μόνη λύση είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Αντί όμως να γίνει αυτό, η κυβέρνηση επέλεξε την απόλυσή τους και ανάγκασε τους εργαζόμενους να προσφεύγουν στα δικαστήρια για το αυτονόητο που είναι το δικαίωμα στη δουλειά!

Η Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΕΑΣ) Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής είναι στο πλευρό τους και θεωρεί ότι το μόνο δίκαιο και συνταγματικά ορθό αίτημα είναι η οριστική κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών των ΟΤΑ, όπως είναι η καθαριότητα, οι εργατοτεχνικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, οι παιδικοί σταθμοί κ.λπ, η μετατροπή όλων των συμβάσεων των ήδη υπηρετούντων που οι συμβάσεις τουςέχουν ανανεωθεί ή έχουν παραταθεί έστω και μια φορά (ΕΣΠΑ κ.λπ.), σε Αορίστου Χρόνου και στο μέλλον, όλες αυτές οι ανάγκες, να καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Επίσης η ΕΑΣ αγωνίζεται για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συμβασιούχων της καθαριότητας που δεν συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων της 3/Κ 2018 προκήρυξης.

Οι ανάγκες στους ΟΤΑ και στο Δήμο Καισαριανής είναι μεγάλες και χρειάζονται και τουςεπιτυχόντες του διαγωνισμού της 3/Κ 2018 προκήρυξης και όσους έχουν απολυθεί, γιατί η προκήρυξη αυτή ήταν άδικη για τους εργαζόμενους αυτούς που πριν από ένα χρόνο έδωσαν έναν σημαντικό αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία. Δεν είναι τυχαίο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προσληφθούν 30.000 συμβασιούχοι στους ΟΤΑ – στο Δήμο Καισαριανής 150! – μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, με οχτάμηνες συμβάσεις, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των πάγιων αναγκών των δήμων και των προεκλογικών σκοπιμοτήτων των Δημάρχων, για να διατηρούν τις πόλεις καθαρές κατά την προεκλογική περίοδο, με «δωρεάν» και «φτηνό» προσωπικό από τον ΟΑΕΔ, αφού πληρώνονται κάτω από τις ΣΣΕ.

Ο Δήμος Καισαριανής, στις 150 θέσεις από τον ΟΑΕΔ, ζητά ειδικότητες που θα καλύψουν πάγιες εργασίες στην καθαριότητα, το πράσινο, της εργατοτεχνικές υπηρεσίες κ.λπ., για να επιβεβαιωθούν μ’ αυτό τον τρόπο οι καταγγελίες μας ότι δεν προκήρυξε τις αναγκαίες θέσεις για μόνιμο προσωπικό, για να χρησιμοποιεί το «φτηνό» εργατικό δυναμικό, να το κρατά σε ομηρία και να πουλάει εκδούλευση.

Το πιο σύντομο ανέκδοτο αποτελεί, για όσους γνωρίζουν, η παρουσία του Δημάρχου Καισαριανής υπέρ των συμβασιούχων στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Το έκανε αυτό γιατί το κάνουν και άλλοι δήμαρχοι; Το έκανε από κομματικό καθήκον και κατόπιν κομματικής εντολής; Το έκανε εκ του ασφαλούς, αφού ποντάρει ότι ενδεχομένως η απόφαση του δικαστηρίου να είναι αρνητική; Το σίγουροείναι πάντως ότι δεν το έκανε γιατί αγωνιά και θέλει την επαναπρόσληψή τους.

Αλλιώς η Δημοτική Αρχή Καισαριανής δε θα ζητούσε να προσληφθούν 14 μόνο άτομα στην καθαριότητα, όταν στον Οργανισμό Εσωτερική Υπηρεσία (ΟΕΥ) υπήρχαν 35 κενές θέσεις και όταν οι ανάγκες είναι πάνω από 60 εργαζόμενους, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να τους πληρώνει και ότι δεν θέλει να αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη!

Ένας τέτοιος αναξιόπιστος μάρτυρας υπονομεύει τη δικαστική δικαίωση των συναδέλφων!

Ας σταματήσει λοιπόν ο Δήμαρχος Καισαριανής την υποκρισία και τη χρήση χυδαίων αστικών – κοινοβουλευτικών μεθόδων που θυμίζουν σύγχρονους Μαυρογιαλούρους. Δεν μπορεί να πατά πάνω στην αγωνία των συναδέλφων για να παρουσιάζεται στο κόμμα του ότι είναι καλός δήμαρχος. Όπου όμως δεν περνάν αυτοί οι μέθοδοι χρησιμοποιείται ο εκβιασμός, ο εκμαυλισμός, οι διακρίσεις και η τρομοκρατία.

Ο Δήμαρχος αν θέλει να είναι συνεπής με τις θέσεις που διακηρύσσει ο πολιτικός του φορέας, ας σεβαστεί τις ανάγκες των εργαζομένων, ας αφουγκραστεί τις αγωνίες τους, ας στελεχώσει τις υπηρεσίες, όπου μπορεί, με μόνιμο προσωπικό και ας λύσει, εκεί που περνάει από το χέρι του τα προβλήματα, όπως είναι η καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους που το δικαιούνται (πράσινο, εργαζόμενους στα συνεργεία που λειτουργεί σταθμός μεταφόρτωσης κ.λπ.), η συντήρηση και η ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού και η τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και ας σταματήσει να μιλάει εκ του ασφαλούς κάνοντας κάποιες κινήσεις εντυπωσιασμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας