Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία

1107
Ηλεία
Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή κοντά στο χωριό Δαφνιώτισσα της Ηλείας.

Δεκάδες οχήματα και πυροσβέστες, μαζί με πεζοπόρα τμήματα και με την συνδρομή, μέχρι την δύση του ήλιου, πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, δίνουν μάχη, προσπαθώντας να ελέγξουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, που προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφερε ότι «η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξή της».

Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι δεν απειλούνται, προς το παρόν κατοικημένες περιοχές και ο ίδιος, που βρίσκεται στην περιοχή, είναι σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας από τους οποίους έχει ζητήσει περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος και σε συνδυασμό με την γεωγραφία της περιοχής, αλλά και τις καιρικές συνθήκες δυσχεραίνονται οι προσπάθειες κατάσβεσής της.

Στο μεταξύ μια ακόμη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη κοντά στο χωριό Γεράκι Αμαλιάδας, η οποία σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, «δείχνει να ελέγχεται, αντίθετα με την περιοχή της Δαφνιώτισας όπου είχαμε τέσσερις εστίες φωτιάς να ξεσπούν σχεδόν ταυτόχρονα».

Την εικόνα αυτή επιβεβαιώνουν και τα τοπικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το thebest.gr στην Δαφνιώτισσα επικεντρώνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης οι πυροσβέστες καθώς το άλλο μέτωπο δεν φαίνεται πλέον να απασχολεί ιδιαίτερα. Η εικόνα ήταν καλύτερη προς το βράδυ αφού ο αέρας άλλαξε κατεύθυνση και δεν απειλεί πλέον το χωριό. Έτσι οι κάτοικοι που είχαν αποχωρήσει επέστρεψαν στα σπίτια τους, είναι όμως σε εγρήγορση καθώς ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας