Τσαβούσογλου: Οι S-400 δεν ενοχλούν ΝΑΤΟ. Κάποιοι κύκλοι των ΗΠΑ συμφωνούν!

683
τουρκία

Η ως άνω θέση Τσαβούσογλου απηχεί τις απόψεις και κάποιων ισχυρών κύκλων γύρω από τον Τραμπ!

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το ΝΑΤΟ. Όπως είναι σαφές από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, οι S-400 δεν αποτελούν πρόβλημα για το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την 52η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), στην Ταϊλάνδη, αναφέρει το Anadolu.

Η παράδοση του πρώτου φορτίου των S-400 άρχισε στις αρχές Ιουλίου, μια κίνηση που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με τον ΝΑΤΟϊκό της σύμμμαχο, τις ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον απάντησε αποκλείοντας τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα κατασκευής των αεροσκαφών F-35, για το οποίο είχε προειδοποίησει μήνες πριν. Οι S-400 δεν είναι συμβατοί με τα αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ. Η  Ουάσιγκτον επιμένει ότι θα θέσουν σε κίνδυνο τα F-35!!!

Όσον αφορά τις αμερικανικές κυρώσεις, με τις οποίες απειλεί η αμερικανική κυβέρνηση την Άγκυρα, εξαιτίας της αγοράς των S-400, οι ΗΠΑ τηρούν μέχρι στιγμής στάση αναμονής.

Να σημειώσουμε ότι οι δηλώσεις Τσαβούσογλου πως οι S-400 δεν είναι πρόβλημα για το ΝΑΤΟ απηχούν και απόψεις κάποιων ισχυρών κύκλων των ΗΠΑ γύρω από τον Trump.

Αυτοί οι αμερικάνικοι κύκλοι δεν δίνουν προτεραιότητα, όπως παλιά, στο ΝΑΤΟ, το οποίο θεωρούν ότι δεν έχει μέλλον σε μία Δύση που δεν είναι ενιαία και στην οποία η Ατλαντική Συμμαχία όλο και λιγότερο μοιάζει πρόθυμη να ακολουθεί τα κελεύσματα των ΗΠΑ.

Γι’αυτούς τους κύκλους οι S-400 περισσότερο μοιάζουν ως εμπορικό πρόβλημα για τις ΗΠΑ, έχασαν ένα καλό συμβόλαιο, παρά σαν ένα θέμα που απειλεί την στρατηγική και στρατιωτική συνοχή μίας συμμαχίας που ελάχιστα, ίσως, τους ενδιαφέρει, ενώ δεν πιστεύουν ότι ο κύριος αντίπαλος για τις ΗΠΑ είναι η Ρωσία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας