Οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη Μπούκα β/α Κίεβου και το Μπουγάς

815

Η κωμόπολη Μπούκα (Bucha) στα βορειοδυτικά του Κιέβου η οποία έγινε γνωστή από τα tweet με τα κατεστραμμένα ρωσικά οχήματα που είχαν βληθεί σήμερα το πρωί (άλλες πηγές αναφέρουν από το ουκρανικό πυροβολικό, ενώ κάποια ελληνικά κανάλια αναφέρουν ευφάνταστα ότι οι ίδιοι οι «ηρωικοί» κάτοικοι τα κατέστρεψαν) καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες σταθερά προχωρούν στον έλεγχο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Σήμερα το πρωί υπήρξε διάβαση του ποταμού Δνείπερου από ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις οι οποίες προωθήθηκαν στο εσωτερικό της ουκρανικής πρωτεύουσας.

 

Οι δυνάμεις του ουκρανικού καθεστώτος έχουν συγκεντρώσει τις προσπάθειες να αναχαιτίσουν τους Ρώσους που έχουν εισέλθει από τα βορειοανατολικά (αεροδρόμιο Γκόστομελ) και νότια οι Ρώσοι αφού κατάφεραν να καταλάβουν το δεύτερο αεροδρόμιο στην πόλη Βασίλκιβ που βρίσκεται 40 χλμ. νοτιοανατολικά του Κιέβου προωθούνται μέσα στην πόλη από αυτή την κατεύθυνση από το πρωί χωρίς αντίσταση από το καθεστώς.

Γενικά οι δυνάμεις του καθεστώτος δείχνουν να εξασθενούν και σε όλο το Κίεβο δεν υπάρχουν περισσότερες από 15.000 αναπτυγμένοι στρατιώτες, παραστρατιωτικοί, αστυνομικοί, έναντι 4.500 Ρώσων αλεξιπτωτιστών και περίπου 500 Spetsnaz που έχουν εισέλθει.

Πλέον τα ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη Il-76 προσγειώνονται χωρίς πρόβλημα στα δύο αεροδρόμια του Γκοστομέλ και του Βασίλκιβ και μεταφέρουν ελαφρά τεθωρακισμένα.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ρώσοι στο νότιο μέτωπο, έξω από την Μαριούπολη, κατέλαβαν το χωριό Μπουγάς, όπου χθες σκοτώθηκαν 4 ομογενείς, από την ρωσική Αεροπορία κατά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από τους Ουκρανούς νεοναζί της Ταξιαρχίας Αζόφ κατά την ρωσική κυβέρνηση.

Δείτε τα ρωσικά τεθωρακισμένα στους δρόμους της Μπούκα:

 

Αναφορικά με τα όσα μεταδίδονται ότι έχουν «κολλήσει» οι Ρώσοι και «δεν επιτυγχάνουν τους αντικειμενικούς τους σκοπούς» (ΑΝΣΚ), μετά από τέσσερις ημέρες επιχειρήσεων, στρατιωτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι «Η Ουκρανία έχει έκταση περίπου 603.000 τ.χλμ. όταν η Γαλλία έχει έκταση 504.000 πληθυσμό και έχουν αναπτυχθεί σε 13 άξονες προσβολής περί τις 50.000 Ρώσοι. Ακόμα και αν παραδίδονταν άμεσα θα ήθελαν μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί η κατάληψη. Η Ρωσία ελέγχει το 45% από την δεύτερη ημέρα. Πρακτικά οι επιχειρήσεις και καταφέρουν να επιβληθούν οι Ρώσοι, με αυτό τον ρυθμό οι επιχειρήσεις θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Μαρτίου».

Δείτε Τσετσένους πολεμιστές να αναπτύσσονται βόρεια του Κιέβου:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας