Ζαχάροβα: «Παραβιάζετε τη σύμβαση για τα βιολογικά όπλα»

718
Παραβιάζετε τη σύμβαση για τα βιολογικά όπλα

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η Ζαχάροβα εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν δεδομένα παραβίασης της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα

Σε υψηλούς τόνους και η νέα τοποθέτηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών μετά τις απειλές που εξαπέλυσε προς τη Δύση. Στις νέες δηλώσεις της συνέδεσε και πάλι τη δράση των Ουκρανών με εκείνη των ναζί.  Ειδικότερα, η Μαρία Ζαχάροβα κατήγγειλε παραβίαση διεθνών συμβάσεων για τα βιολογικά όπλα αλλά και ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων από ακροδεξιές οργανώσεις.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν δεδομένα παραβίασης της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

 

Μάλιστα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ ενημέρωσε πως η Μόσχα ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς του BTWC «σύμφωνα με τους οποίους τα κράτη μέρη πρέπει να συνεργαστούν για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με τον στόχο της Σύμβασης και να συνεργαστούν για τη διεξαγωγή ερευνών για πιθανές παραβιάσεις».

Η Ζαχάροβα ανέφερε ακόμα πως η «ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει εκστρατεία κατηγορώντας τη Ρωσία ότι προκαλεί την παγκόσμια επισιτιστική κρίση». Τόνισε, παράλληλα, ότι δεν πρέπει να δίνονται απαντήσεις «αυτές τις προκλήσεις της Δύσης, η οποία χρησιμοποιεί το πρόβλημα επισιτιστικής ασφάλειας που η ίδια έχει δημιουργήσει για ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς».

Σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση παιδιών από από ακροδεξιές οργανωσεις, ανέφερε τα εξής: «οι δεξιές ριζοσπαστικές οργανώσεις στην Ουκρανία διέδωσαν τον εξτρεμισμό μεταξύ των ανηλίκων, μεταξύ άλλων, δημιουργώντας στρατόπεδα εκπαίδευσης για εφήβους».

«Καλούμε τον ΟΗΕ και τον ΟΑΣΕ να δώσουν προσοχή στις ενέργειες του Κιέβου που εμπλέκουν παιδιά σε εγκληματικές δραστηριότητες νεοναζί», υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας