Οι “Πειρατές” για την επίθεση των ΜΑΤ εναντίων πολιτών που διαμαρτύρονταν για πλειστηριασμό

1527
πειρατές

Ενημερώνουμε ότι ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΕΙΡ είναι alive and kicking – ζωντανός όσο ποτέ, μετά από την προχθεσινή επίθεση των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας σε πλειστηριασμό.

Αυτή η επίθεση των πάνοπλων ανδρών των ΜΑΤ εναντίον πολιτών, κινημάτων και κομμάτων που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν, προχθές το μεσημέρι κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού σε συμβολαιογραφείο επί της οδού Καποδιστρίου στην Αθήνα, άφησε τη σφραγίδα της: Ο πρόεδρος της ΔΕ του ΠΕΙΡ υπέστη θλάση στα πλευρά, μώλωπες σε όλο το σώμα του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Τα ΜΑΤ μοίραζαν αδιάκριτα κλωτσιές και χτυπήματα με γκλομπ και ασπίδες, με αποτέλεσμα να στείλουν στο νοσοκομείο όχι μόνο τον πρόεδρο της ΔΕ του ΠΕΙΡ αλλά και άλλους συμπολίτες μας που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν.

Ενημερώνουμε επίσης, ότι το ΠΕΙΡ θα συνεχίσει με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ την αποτροπή των πλειστηριασμών που αποδεδειγμένα είναι απεχθείς.

Καλούμε την ελληνική κοινωνία να μην στέκεται ως απαθής παρατηρητής μπροστά στην επέλαση των τοπικών και παγκοσμιοποιημένων συμφερόντων, αλλά να αντιδράσει και να αγωνιστεί.

Είναι ντροπή για την ελληνική πολιτεία να προχωρεί σε πλειστηριασμούς των σπιτιών συμπολίτων μας που για διάφορους λόγους, βρέθηκαν σε οικονομικό αδιέξοδο και σήμερα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη και τα απαραίτητα για την επιβίωση τους και να έχει στόχο την αφάνιση τους.

Πιστεύουμε ότι πολιτεία θα έπρεπε να κάνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, να διασφαλίσει διαδικασίες υπεράσπισης και εναγκαλισμού των αδύνατων οικονομικά συμπολιτών μας.

Καταδικάζουμε τη βία των ΜΑΤ και καλούμε τον Πρωθυπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να πάρουν επιτέλους δημόσια θέση για την δράση της αστυνομίας και τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε άοπλους, απλούς πολίτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν, το οποίο είναι και δημοκρατικό δικαίωμα τους.

Σκοπεύουμε να προασπίσουμε αυτό το δικαίωμα μέχρι τελικής πτώσης, είτε της δικής μας είτε της δικής τους.

Πηγή: https://www.pirateparty.gr/2018/05/deltio-typou-epithesi-mat-plistiriasmoi/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας