Κινητοποίηση συνταξιούχων για την υπεράσπιση και αναβάθμιση της δημόσιας Υγείας

1220
συντάξεων
dav

Μαζική, μαχητική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα και εν συνεχεία πορεία στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής, 25 Μάη, χιλιάδες συνταξιούχοι στα πλαίσια του σημερινού παναττικού – πανσυνταξιουχικού συλλαλητηρίου για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Ανάλογες κινητοποιήσεις από τους συνταξιούχους έγιναν σήμερα και σε άλλες πόλεις της χώρας, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Οι συνταξιούχοι έφτασαν στο υπουργείο Υγείας με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου συγκεντρώθηκαν, φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Μ´ αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», “με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε”, “με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε εσάς που τώρα κυβερνάτε”.

Οι συλλογικοί φορείς των συνταξιούχων συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, όχι μόνο για την απόκρουση των προωθούμενων νέων μειώσεων των συντάξεων αλλά και ενάντια στη διάλυση των δομών της Δημόσιας Υγείας, απαιτώντας να μπει ένα τέλος στις μειώσεις των συντάξεων, επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων εισφορών τους, δωρεάν καθολικό αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, αύξηση των δημοσίων δαπανών για την υγεία, προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και επαρκή και ποιοτική Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για όλους.

Στη συγκέντρωση και στη πορεία των συνταξιούχων παραβρέθηκε πολυπληθές κλιμάκιο της ΛΑ.Ε με επικεφαλής το Γραμματέα του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, που συνοδευόταν από τα μέλη της Π.Γ. της Δημήτρη ΣτρατούληΓιάννη Δούκα και Γιάννη Τόλιο. Επίσης παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΜΕΤΑ, του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

mde
sdr
dav
sdr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας