Οι Ούγγροι αμφισβητούν τη ψυχροπολεμική πολιτική ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ κατά Ρωσίας στο Ουκρανικό

1661
Οι Ούγγροι αμφισβητούν τη ψυχροπολεμική πολιτική

Η Αθήνα, δυστυχώς, ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας και της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, έχει μετατραπεί σε φερέφωνο ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ενάντια στη Ρωσία.

Ενώ τα νοικοκυριά «στενάζουν» κάτω από το βάρος εκτόξευσης των τιμών των καυσίμων, στις Βρυξέλλες «πυροβολούν» όποιον επιχειρεί να βγει «απ’ το μαντρί» και αναζητά διέξοδο στη Ρωσία! Καλή ώρα ο Ούγγρος πρωθυπουργός!

Ως «ρήγμα» στην ενότητα της Ε.Ε χαρακτήρισε το επίσημο κανάλι των Βρυξελλών, «Euronews», την επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, στη Μόσχα! Γιατί; Προφανώς για να δείξει ότι δεν πρέπει να υπάρξει ρήγμα στην «αλληλεγγύη» ολόκληρης της Ευρώπης στον «δοκιμαζόμενο» λαό της Ουκρανίας που βρίσκεται μπροστά στην «επικείμενη εισβολή» της Ρωσίας!

«Φερέφωνο του Πούτιν» αποκαλεί τον Ούγγρο, ο Guardian, την ώρα που ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Τζόνσον, επισκέπτεται το Κίεβο για να επιθεωρήσει αν έφτασαν όλα τα μεταγωγικά με το βαρύ οπλισμό που η χώρα του απέστειλε -με το αζημίωτο- στην Ουκρανία!

Τι «κακό» έκανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός;

Στη Μόσχα ζήτησε και πέτυχε επέκταση των συμβολαίων προμήθειας φυσικού αερίου κατά ένα δισ. κυβικά τον χρόνο επιπλέον των σημερινών ποσοτήτων. Με τιμές, όπως ο ίδιος ανέφερε, κατά πέντε φορές(!) φθηνότερες από εκείνες της πολυδιαφημιζόμενης αγοράς!

Εξασφάλισε την απρόσκοπτη ροή μέχρι το 2036, μέσω του αγωγού από τη Μαύρη Θάλασσα, την Τουρκία και τα Βαλκάνια, με τιμαριθμική σταθερότητα χωρίς τις εκτοξεύσεις που επιφέρουν τα «παιχνίδια» των κερδοσκόπων!

Εξέφρασε δημόσια τη θέση ότι οι «κυρώσεις κατά της Ρωσίας έκαναν περισσότερη ζημιά στην Ουγγαρία παρά στην άλλη πλευρά. Χάσαμε μια μεγάλη αγορά για τα προϊόντα μας», όπως είπε.

Η Βουδαπέστη, στο ασφυκτικό στενό πλαίσιο της Ε.Ε., παλεύει να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα. Με ανέξοδες διακηρύξεις δεν ζεσταίνεις νοικοκυριά, είχε δηλώσει πρόσφατα ο ΥΠΕΞ της χώρας αυτής, ως απάντηση στις εξάρσεις της «πράσινης» Γερμανίδας ομολόγου του, Ανναλένας Μπέρμποκ, κατά της λειτουργίας του αγωγού από τη Βαλτική.

Ως γνωστό, η Ουγγαρία, μέλος της Ε.Ε., παρά τις σκληρές αντιδράσεις και προειδοποιήσεις που άγγιζαν τα όρια του εκβιασμού, προμηθεύτηκε δυο εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Sputnik V.

Είναι απομονωμένη η Μόσχα;

Το πρωινό της ημέρας που βρέθηκε στη Μόσχα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ο Πρόεδρος Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ντράγκι. Μια μέρα πριν με τον Γάλλο Πρόεδρο, Μακρόν. Ακόμα δέχτηκε να συνομιλήσει με τον… Μπόρις Τζόνσον, μόλις εκείνος ολοκλήρωσε το «τουρνέ» στο Κίεβο και να του πει για την «ανετοιμότητα του ΝΑΤΟ να αντιδράσει επαρκώς στις στοιχειοθετημένες ανησυχίες» της Μόσχας όσον αφορά στην ασφάλειά της.

Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς, έσπευσε να προστεθεί στον κατάλογο εκείνων που δηλώνουν ότι σύντομα θα επισκεφθεί τη Μόσχα! Άσε τον… πολυπράγμονα Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μπλίνκεν, που «κρύβεται» πίσω από τα συνεχή τηλεφωνήματα προς τον… Λαβρόφ για να γλυτώσει την απόλυσή του που, όπως εκτιμούν αναλυτές, έρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Βέβαια, η Δύση, αν και επεδίωξε να κρατήσει ως παγκόσμια είδηση των ημερών τις ιαχές περί «εισβολής» της Ρωσίας στην Ουκρανία, «κατάφερε» το αντίθετο: Τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στην επίσκεψη Πούτιν στο… Πεκίνο! Με φόντο την έναρξη της Χειμερινής Ολυμπιάδας μεν, κοσμοϊστορική σημασία, ωστόσο, έχει η Κοινή Διακήρυξη Μόσχας-Πεκίνου! Σαφές δείγμα ότι ο κόσμος ήδη αλλάζει!

Η στάση της Αθήνας

Και η Αθήνα; «Πόνεσε» για τον μισό ελληνισμό της Ουκρανίας; Τι γίνεται με το άλλο μισό που σκοτώνουν καθημερινά οι μισθοφορικές ορδές των ενόπλων νεοναζιστικών συμμοριών στο Ντονμπάς; Εκείνων που εκπαιδεύονται από εκατοντάδες Αμερικανούς, Βρετανούς, Πολωνούς ινστρούκτορες σε στρατόπεδα μέσα και γύρω από την Ουκρανία;

Ο ελληνισμός της Αζοφικής θάλασσας, μαζί με εκείνον της Κριμαίας, ξεπερνά τις 200.000. Μεταφέρθηκε εκεί επί τσαρίνας Μεγάλης Αικατερίνης, ώστε να ενισχυθεί το ορθόδοξο στοιχείο έναντι του μουσουλμανικού και ταταρικού στην περιοχή. Στη Μαριούπολη, που αποτελεί διοικητικό τμήμα της περιφέρειας Ντονιέτσκ, βρίσκεται ένα μεγάλο μεν, αλλά τμήμα των Ελλήνων του Αζόφ. Ένα άλλο, επίσης μεγάλο, ζει, ζούσε πάντα στις διπλανές εκτάσεις όπου σήμερα έχουν σχηματισθεί οι αυτόνομες Δημοκρατίες Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ. Οι εκεί Έλληνες παλεύουν με όλους τους άλλους, Ρώσους, Ουκρανούς, Τάταρους κ.ά. υπερασπιζόμενοι τους «τάφους των προγόνων», κατά την έκφραση του μεγάλου Ρώσου ποιητή, Αλεξάντρ Πούσκιν! Αυτούς γιατί τους… ξεχνάμε, αξιότιμε υπουργέ, Νίκο Δένδια;

Μήπως τους θεωρούμε «τρομοκράτες» όπως τους αποκαλεί η επίσημη προπαγάνδα του Κιέβου; «Τρομοκράτες» μέσα στα σπίτια τους, ενδιαφέρουσα προσέγγιση…

Πόσο ακόμα θα ταΐζουμε «χορτάρι» την κοινωνία, επειδή έτσι επιβάλει το… συμμαχικό συμφέρον;

Υ.Γ.: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, ανακοίνωσε ότι στο εξής οι ΗΠΑ δεν θα ονομάζουν «αναπόφευκτη» την «εισβολή» της Ρωσίας στην Ουκρανία! Τι λες; Το χολιγουντιανό σόου… «ξεφουσκώνει»; Μήπως να επαναφέρουμε τη λαϊκή ρήση: «Άλλοι έχουν (είχαν;) το όνομα και άλλοι τη χάρη»;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας