Οι Κούρδοι επιτέθηκαν με drones “καμικάζι” σε τουρκικές στρατιωτικές βάσεις

584
Οι Κούρδοι επιτέθηκαν με drones

Διέθεταν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου GPS από “Μεγάλη Δύναμη”

Συναγερμός έχει σημάνει στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς οι Τούρκοι γλίτωσαν τελευταία στιγμή από κτύπημα μεγάλης ισχύος εναντίον τριών σημαντικών στρατιωτικών τους βάσεων.

Οπως αποκάλυψαν πριν λίγο τουρκικά ΜΜΕ, οι Κούρδοι επιτέθηκαν σε 3 τουρκικές στρατιωτικές βάσεις χρησιμοποιώντας drones “καμικάζι” με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου προστασίας σήματος GPS μεγάλης ξένης δύναμης. Οι Τούρκοι γλίτωσαν κυριολεκτικά στο παρά 5.

Οι στόχοι ήταν η βάση μαχητικών των Τούρκων στο Ντιγιαρμπακίρ, τα UAV στο Μπάτμαν και το στρατιωτικό προσωπικό στο Σιρνάκ.

Θα είναι τόσο τυχεροί και στο επόμενο κτύπημα;

Οι 3 επιθέσεις των Κούρδων – Τι αποκάλυψε Τούρκος αναλυτής

“Οι Κούρδοι έπληξαν την 8η αεροπορική βάση στο Ντιγιαρμπακίρ, την 14η Αεροπορική Βάση Μη Επανδρωμένων στο Batman και την 23η Μεραρχία Πεζικού στο Sirnak. Τι κοινό έχουν οι 3 αυτές επιθέσεις των Κούρδων εντός της Τουρκίας;

Δεδομένου ότι το PKK έχει χάσει μεγάλο αριθμό προσωπικού, δυσκολεύεται να αναλάβει δράση. Σε αυτό το σημείο, ξεκίνησαν αρχικά με drone για περίπου 2,5 χρόνια και στη συνέχεια τα δοκίμασαν με μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιάς. Mετά το δοκίμασαν με μπαλόνια. Τώρα πειραματίζονται με μοντέλα αεροπλάνων.

Το PKK, του οποίου τα μέλη μειώνονται σε αριθμό, τα δοκιμάζουν για να αναλάβουν δράση. Όλες οι προσπάθειες απέτυχαν μέχρι στιγμής. Αυτοί που εισήλθαν στη χώρα με μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιάς στον Αμανό καταστράφηκαν.

Τμήματα ενός αλεξίπτωτου πλαγιάς βρέθηκαν με τον ίδιο τρόπο στο Βόρειο Ιράκ.

Χρησιμοποίησαν σύστημα GPS

Στην επίθεση που έλαβε χώρα στο Ντιγιαρμπακίρ τις προάλλες,  χρησιμοποίησαν ένα σύστημα GPS πολλαπλών καναλιών, ανθεκτικό στις παρεμβολές.

Αυτά είναι συστήματα που δεν μπορούν να βρεθούν εύκολα στον κόσμο και αναπτύσσονται ως μέτρο προφύλαξης εναντίον μπλοκαρίσματος που μπορεί να δεχτούν από απλούς παρεμβολείς.

Με άλλα λόγια, ανέπτυξαν ένα σύστημα με ηλεκτρονική προστασία πολέμου. Φυσικά, ανιχνεύτηκε και κατερρίφθηκε με χρήση αντιαεροπορικών.

Εργάζονται πάνω σε μια νέα μέθοδο

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως από την DAESH. Ενσωματώνουν χειροποίητα εκρηκτικά σε εύκολα διαθέσιμα drone ή μοντέλα αεροσκαφών.

Πρώτα παίρνουν πυρομαχικά και εκτοξευτή χειροβομβίδων. Έπειτα υπάρχει μηχανισμός απελευθέρωσης.

Χρησιμοποιούν επίσης και άλλη μία μέθοδο. Παίρνουν εκρηκτικά και μετατρέπουν τα UAVs σε “Καμικάζι”. Πιθανώς αυτά τα τελευταία drone που χρησιμοποιήθηκαν ήταν επίσης “καμικάζι”.

“Η απειλή θα συνεχιστεί”

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κούρδοι είχαν στοχοποιήσει τα μαχητικά μας στο Ντιγιαρμπακίρ, τα UAV στο Μπάτμαν και το στρατιωτικό προσωπικό στο Σιρνάκ.

Επέλεξαν 3 διαφορετικούς σημαντικούς συμβολικούς στόχους σε 3 διαφορετικές περιοχές.

Φαίνεται ότι τόσο η προσοχή των στρατιωτών μας όσο και τα υπάρχοντα συστήματα αεράμυνας ήταν επαρκή για την προστασία των τριών στρατιωτικών σχηματισμών μας προς το παρόν.

Αλλά αυτές οι απειλές θα συνεχιστούν. Θα το προσπαθήσουν ξανά και ξανά κάνοντας τροποποιήσεις.

“Δύο κρίσιμες απειλές”

Όταν εξετάζουμε τα δεδομένα, καταλαβαίνουμε ότι οι “τρομοκράτες” που τα χρησιμοποιούν είναι εγχώριοι. Αυτά τα συστήματα είναι μικρής εμβέλειας. Με άλλα λόγια, δεν αποστέλλονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Τα στοιχεία που χρησιμοποιούν είναι απλά, πολιτικά drones και μοντέλα αεροσκαφών που μπορούν εύκολα να αποκτηθούν από το εξωτερικό για 500 έως 2.000 $.

Οι δύο κρίσιμες απειλές που αντιμετωπίζουμε και έχουν σημασία είναι:

  1. Φέρνουν TNT, C4 ή άλλα χειροποίητα εκρηκτικά. Αυτά τα χρησιμοποιούν στο εξωτερικό και τα φέρνουν στην Τουρκία.
  2. Χρησιμοποιούν ένα νέο σύστημα GPS ανθεκτικό στις παρεμβολές για το οποίο δεν υπήρχαν πληροφορίες. Αυτό το σύστημα το χρησιμοποίησαν στις τελευταίες 3 επιθέσεις (Diyarbakır, Batman και Şırnak).

Πρόκειται για “Στρατιωτικό οπλισμό”, δηλαδή εξοπλισμό στρατιωτικού βαθμού.

Οι δυνάμεις ασφαλείας μας ερευνούν αν οι Κούρδοι λαμβάνουν υποστήριξη από  Υπηρεσίες Πληροφοριών άλλων χωρών. Επειδή αυτά δεν είναι απλά τυποποιημένα προϊόντα που μπορούν εύκολα να βρεθούν. Αντιθέτως διαθέτουν σύγχρονη στρατιωτική τεχνολογία.

Σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου GPS από Καναδά

Σύμφωνα με τουρκικές πληροφορίες, το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που προστάτευε το σύστημα GPS στο drone των Κούρδων που καταρρίφθηκε στο Ντιγιαρμπακίρ ήταν καναδικής προέλευσης.

Δεν μπορούμε να το επαληθεύσουμε επίσημα, εκτός εάν επίσημα οι Υπηρεσίας Ασφαλείας μας το αποκαλύψουν.

Αλλά αν είναι αλήθεια, αυτό σημαίνει ότι ο Καναδάς το έχει πουλήσει σε τρίτη χώρα μέσω εταιρείας “βιτρίνας”. Τα αρχεία αυτά φυλάσσονται κάπου.

Επειδή αυτά είναι τα συστήματα που απαιτούν άδεια εξαγωγής, καθώς ανήκουν σε διαβαθμισμένο στρατιωτικό επίπεδο.

Οι πληροφορίες αυτές είναι επίσης προσβάσιμες μέσω ανεπίσημων καναλιών.

https://twitter.com/i/status/1395506898854612993

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας