Οι “ευρωπαϊστές” τροφοδότες της ακροδεξιάς απειλής

1654
ευρωπαϊστές
Τριάντα συγγραφείς από διάφορες χώρες υπογράφουν κατά του “εθνολαϊκισμού που απειλεί την Ευρώπη”, υπενθυμίζοντας πως πέρασαν “τρία τέταρτα του αιώνα από την ιστορική ήττα του φασισμού και 30 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου”.
Ο σκόπιμος αχταρμάς, με την ταύτιση ναζισμού και “υπαρκτού σοσιαλισμού”, γίνεται εύκολα εξηγήσιμος, αν πάρουμε υπόψη ότι την πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών ενόψει των ευρωεκλογών, είχε ο διαβόητος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί.
Από τους πρωταγωνιστές του Μάη του ’68, κορυφαίος μεταξύ των ανανηψάντων “νέων φιλοσόφων”, που ανακάλυψαν το ανθρώπινο πρόσωπο του καπιταλισμού, κατά τη δεκαετία του 1970, ένθερμος υποστηρικτής των νατοϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία και των επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή, υμνητής της Μέρκελ κ.λπ. κ.λπ.
Όπως και αν προσέξουμε τη σκόπιμη ταύτιση με την Ακροδεξιά όλων όσοι αντιτάσσονται στην πολιτική του ευρωατλαντισμού και του νεοφιλελευθερισμού.
Με τέτοιους αντιπάλους του “εθνολαϊκισμού” δεν είναι καθόλου τυχαία η ακροδεξιά πλημμυρίδα που τείνει να σαρώσει τη γηραιά ήπειρο. Πόσο μάλλον όταν οι διάφοροι Λεβί έχουν και την επιδοκιμασία μεγάλων τμημάτων της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Που σέρνονται πίσω από τη στρατηγική του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας