Οι γιατροί καταγγέλλουν περαιτέρω μείωση της δαπάνης για τη δημόσια υγεία

1362
γιατροί

Μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για τον πρώτο μεταμνηνιακό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, καθώς και το υπουργείο Υγείας για την ικανή χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, ωστόσο η πραγματικότητα δείχνει να τους εκθέτει για μια ακόμα φορά.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την ψήφιση του Προϋπολογισμού, η Ένωση Ιατρών κάνει λόγο για ακόμα μια «ψήφιση μείωσης της κρατικής δαπάνης για τη δημόσια υγεία».

Με ανακοίνωση της, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), αναφέρει πως «στα δημόσια νοσοκομεία δόθηκαν 1,654 εκατ. ευρώ το 2013, 1,499 εκατ. ευρώ το 2014, 1,067 εκατ. ευρώ το 2015» και συνεχίζουν: «Δηλαδή, μεταξύ 2013 και 2019 υπάρχει μείωση κατά 30,3% με τις φετινές δαπάνες να μειώνονται κατά 65 εκατ. ευρώ επιπλέον».

Συνεχίζοντας, η Ένωση εξηγεί πως από τα χρήματα που έχουν κοπεί από τα δημόσια νοσοκομεία δίνονται 30 εκατ. ευρώ στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). «Η κρατική δε επιχορήγηση προς τον ΕΟΠΥΥ παραμένει σταθερή που σημάνει ότι ούτε φέτος ο οργανισμός θα μπορέσει να πληρώσει τα πολλαπλά χρέη του προς τα δημόσια νοσοκομεία».

«Η πάγια θέση της ΕΙΝΑΠ ήταν και παραμένει ότι η πλήρης χρηματοδότηση των νοσοκομείων οφείλει να γίνεται μόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αύξηση της κρατικής δαπάνης για τα δημόσια νοσοκομεία», καταλήγουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας