Οι Βρυξέλλες αποφασίζουν ποιες μονάδες θα «σκοτώσει» η ΔΕΗ

1957
βουλή

Σε ασκήσεις διάλυσης και ξεπουλήματος προχωράει η κυβέρνηση, αναφορικά με τη λίστα των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που, ως εταιρεία αποικιοκρατούμενης χώρας, απέστειλε προ ημερών προς έγκριση στις Βρυξέλλες.
Η ελληνική πλευρά έχει συμπεριλάβει στο βασικό σενάριο εκποίησης τόσο σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες όσο και άλλες που χρήζουν γερής αναβάθμισης.
Στο πακέτο που απέστειλε προ ημερών η κυβέρνηση στην Κομισιόν, το βασικό σενάριο περιλαμβάνει και τη Μελίτη Ι στη Φλώρινα, με άδεια λειτουργίας ώς το 2040, αλλά και εκείνη του Αμυνταίου που λειτουργεί υπό καθεστώς περιορισμένων ωρών λειτουργίας μέχρι το 2020, και άρα χρειάζεται γενναίες επενδύσεις αναβάθμισης.
Εναλλακτικά λέγεται ότι προτείνει και κάποιες από τις μονάδες της Μεγαλόπολης που έχουν όμως χαμηλή απόδοση λόγω της ποιότητας λιγνίτη της περιοχής, αλλά και το «φιλέτο» Πτολεμαΐδα V, περίπτωση που βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή.
Πίσω από τη συνταγή τού «λίγο καινούργιο με λίγο παλιό» φαίνεται ότι βρίσκεται η επιθυμία της ΔΕΗ να διατηρήσει τον σταθμό του Αγίου Δημητρίου που αποτελείται από 5 μονάδες, με συνολική ισχύ 1.450 MW, ο οποίος για λόγους λειτουργικούς θεωρείται αδύνατο να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον.
Η κυβέρνηση με τέτοιες εγκληματικές κινήσεις, είναι αδύνατο να γλιτώσει το Ειδικό Δικαστήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας