ΟΙΥΕ: 24ωρη απεργία στο Εμπόριο, συγκέντρωση στο Σύνταγμα | Κυριακή 5 Νοέμβρη

1405
εμπόριο

Η υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας και πάλι στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των ιδιωτικών υπαλλήλων, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την άλλη να συνεχίζει βήμα – βήμα προς την οριστική κατάργησή της.
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Εμπόριο, την Κυριακή 5 Νοέμβρη 2017, προχωρεί με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ). Η απεργιακή συγκέντρωση της Ομοσπονδίας και των Σωματείων θα γίνει στην Ερμού (Σύνταγμα) και ώρα 11πμ.
«Η λειτουργία των καταστημάτων, στις 5/11/2017, συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στο συμπληρωματικό μνημόνιο του Μαϊου και μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών. Είναι φανερό ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας θα συνεχιστεί, διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά», σημειώνει στη σχετική της ανακοίνωση.
Απευθύνει, δε, κάλεσμα στα σωματεία και στους εργαζόμενους «να δώσουν μαζικά την απεργιακή μάχη ενάντια στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων». Παράλληλα, καλεί «τις εργοδοτικές οργανώσεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών να σταθούν δίπλα μας και να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις 5 Νοεμβρίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας