ΟΕΝΓΕ: Κινητοποίηση για άμεσο διορισμό ειδικευόμενων γιατρών, Δευτέρα 14/10

823
οενγε

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιείται τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 14.30 στα επείγοντα του «Ευαγγελισμού» με αίτημα τον άμεσο διορισμό των 208 ειδικευόμενων γιατρών στα ΤΕΠ του Λεκανοπεδίου, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ αναφέρει:

«Την Πέμπτη 11/10/2019 στο πλαίσιο της κινητοποίησης στο υπουργείο Υγείας με αίτημα τον άμεσο διορισμό των 208 συναδέλφων στα ΤΕΠ του λεκανοπεδίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΟΕΝΓΕ και αντιπροσωπείας των συναδέλφων που είναι υπό διορισμό με τον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη.

Για μία ακόμη φορά καμία απάντηση δεν πήραμε για τους λόγους για τους οποίους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισε να παγώσει τους διορισμούς των συναδέλφων και να αναπέμψει το πρακτικό στο συμβούλιο των κρίσεων.

Καμία απάντηση στα επίμονα ερωτήματα μας ποιες είναι οι παρατυπίες που διαπιστώθηκαν, πόσους συναδέλφους αφορά.

Η αόριστη επίκληση της νομιμότητας δε νομιμοποιεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση για να παραπέμπουν στις καλένδες το διορισμό μόνιμων γιατρών, την κάλυψη έστω ενός μικρού μέρους των μεγάλων ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία, που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές και παρατείνουν την αγωνία των συναδέλφων μήνες τώρα.

Δεν πρόκειται να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 14/10, στις 14.30 στα επείγοντα του Ευαγγελισμού.

Απαιτούμε:

Να προχωρήσουν άμεσα οι διορισμοί των συναδέλφων.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας