Ογκώδης και πετυχημένη η εκδήλωση του ΕΔεΚΟΠ για την μετάβαση στη νέα δραχμή

9041
ΕΔεΚΟΠ

Μέσα σε μια κατάμεστη και πλημμυρισμένη με όρθιους αίθουσα του κινηματογράφου Αλκυονίς πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση του ΕΔεΚΟΠ για την μετάβαση από το ευρώ στη νέα δραχμή στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος.

IMAG0260

Τη μελέτη του ΕδεΚΟΠ παρουσίασαν οι Κώστας Λαπαβίτσας Καθηγητής Παν/μίου Λονδίνου, Θοδ. Μαριόλης Καθηγητής Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστας Γαβριηλίδης ενώ μίλησαν ο Stefano Fassina βουλευτής και πρ. Υπ. Οικονομικών Ιταλίας και ο Sergi Cutillas.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Παν. Λαφαζάνης Γραμματέας της ΛΑ.Ε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

lafazanis

zoi

Στελέχη της Αριστεράς και απλοί άνθρωποι τόνιζαν ότι η επιτυχία της εκδήλωσης δείχνει το ευρύτερο ενδιαφέρον που υπάρχει για το εθνικό νόμισμα και κυρίως το αναπτυσσόμενο ρεύμα υπέρ της δραχμής στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα μέσα στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Ο Κ. Λαπαβίτσας ανάλυσε πλατιά στην ομιλία του τις παθογένειες της ευρωζώνης ενώ ανάπτυξε αναλυτικά τα βήματα και τον τρόπο περάσματος στη νέα δραχμή.

Ο Θοδ. Μαριόλης ανάπτυξε στην παρέμβαση του την παραγωγική ανασυγκρότηση στη βάση του νέου εθνικού νομίσματος καθώς και τους παραγωγικούς κλάδους και τομείς υπηρεσιών που θα δοθεί κατά στάδια προτεραιότητα με τις κατάλληλες πολιτικές ώστε η χώρα να περάσει σε ένα νέο οικονομικό πρότυπο.

Ο Κώστας Γαβριηλίδης ανέλυσε την κατάσταση του εργασιακού μεσαίωνα στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και εξέπεσε τους τρόπους και τις κατευθύνσεις επαναφοράς και στήριξης των εργατικών κατακτήσεων στην Ελλάδα με εθνικό νόμισμα.

Ο Παν. Λαφαζάνης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η ΛΑ.Ε πρόσφατα με φυλλάδιο παρουσίασε τις θέσεις της για την μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα και υπογράμμισε ότι η μελέτη του ΕδεΚΟΠ θα αξιοποιηθεί πλήρως για την περαιτέρω επεξεργασία των θέσεων της ΛΑ.Ε για το εθνικό νόμισμα και θα βοηθήσει γενικότερα.

Ανάγκη για ένα ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό μέτωπο

Ο Παναγ. Λαφαζάνης μίλησε ιδιαίτερα για την ανάγκη να συσταθεί κατεπειγόντως ένα μεγάλο πολιτικό, κινηματικό αλλά και εκλογικό μέτωπο όλων των δυνάμεων που αντιτάσσονται στα μνημόνια, τον νεοφιλελευθερισμό, στην λιτότητα, στο ευρώ και θέλουν μια νέα δημοκρατική προοδευτική Ελλάδα.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι από το βήμα της εκδήλωσης απευθύνει ξανά πρόσκληση και πρόταση συμπόρευσης, συμπαράταξης και συνεργασίας σε όλες, χωρίς εξαίρεση, τις δημοκρατικές δυνάμεις που αντιμάχονται την μνημονιακή κηδεμονία.

Όσο αυτό το μέτωπο καθυστερεί ή και παρεμποδίζεται να προχωρήσει η ζημιά που προκαλείται στον τόπο είναι μεγάλη και μπορεί να αποδειχθεί ανεπανόρθωτη.

Athens_event_05 Athens_event_07 Athens_event_10

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας