Ξεπέρασαν τα 3 τρισ. δολάρια οι συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων το 2017

1422

Συγκεντρώνεται διαρκώς και ταχύτατα η επιχειρηματική δραστηριότητα σε εθνικό και κυρίως σε περιφερειακό αλλά και διεθνές επίπεδο, προσδίδοντας νέα χαρακτηριστικά στις εθνικές οικονομίες και κυρίως την παγκόσμια οικονομία και τους συσχετισμούς της.
Συντρίβονται κυριολεκτικά οι μικρομεσαίες και οι πλέον αδύνατες των μεγάλων επιχειρήσεων.
Γίγαντες επικρατούν και δίνουν τη μάχη για οικονομική και πολιτική κυριαρχία στο πλαίσιο της αναμέτρησης εθνικών και περιφερειακών ιμπεριαλισμών και της αναμέτρησης για την παγκόσμια ιμπεριαλιστική κυριαρχία.
Η δραστηριότητα του τεχνολογικού κλάδου στήριξε την άνοδο των συμφωνιών εξαγορών και συγχωνεύσεων για το 2017.

Το τέταρτο διαδοχικό έτος που η συνολική αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ αποδεικνύεται το 2017.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η συνολική αξία των συγκεκριμένων συμφωνιών ξεπέρασε το 2017 το επίπεδο των τριών τρισ. δολαρίων και οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι και το 2018 θα είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Ο Δεκέμβριος 2017 ήταν ένας ιδιαίτερα δραστήριος μήνας, με τις εταιρείες Amazon, Facebook και Netflix να φροντίζουν να προχωρήσουν σε εξαγορές εταιρειών εκτός των βασικών κλάδων στους οποίους δραστηριοποιούνται.


Η συνολική αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων έφθασε στα 3,5 τρισ. δολάρια το 2017, σημειώνοντας πτώση 1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι ΗΠΑ παρέμειναν η χώρα με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα, με την αξία των συμφωνιών να αγγίζει τα 1,4 τρισ. δολάρια, αν και ο συνολικός όγκος των εξαγορών και συγχωνεύσεων υποχώρησε 16% σε σύγκριση με το 2016.


Το σύνολο των συμφωνιών εξαγορών και συγχωνεύσεων στις ΗΠΑ, πάντως, έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ καθώς τα deals ξεπέρασαν τα 12.400, καθώς υπήρξαν αρκετές συμφωνίες το ύψος των οποίων ήταν χαμηλότερο από ένα δισ. δολάρια.

Η δραστηριότητα στην περιοχή ΑσίαςΕιρηνικού οδήγησε σε συμφωνίες αξίας 911,6 δισ. δολαρίων, με άνοδο 11% σε σύγκριση με το 2016.
Αισιοδοξία για το 2018
Οι τραπεζίτες αναμένουν ότι η όλη δραστηριότητα θα ενισχυθεί περαιτέρω το 2018, ιδιαίτερα μεταξύ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους υποδομών, κοινής ωφέλειας και ενέργειας.

«Η ανάκαμψη στον συγκεκριμένο τομέα θα προέλθει κυρίως από την Ευρώπη, καθώς η οικονομία της βρίσκεται στο πέμπτο διαδοχικό έτος ανάπτυξης και μάλιστα με τον ρυθμό να είναι ο ταχύτερος εδώ και μία 10ετία», σημειώνει ο Jens Welter, επικεφαλής του τομέα επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας