Ξεκινά τουρκική χερσαία επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ-Δολοφονικά κτυπήματα από τους Κούρδους

530
Ξεκινά τουρκική χερσαία επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ

O “κύβος ερρίφθη” και η Τουρκία ξεκινά χερσαία επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ μετά την στασιμότητα της επιχείρησης και την αντεπίθεση των Κούρδων με πλήγματα ακόμη και μέσα στην ΝΑ Τουρκία.

Οι Κούρδοι κτυπούν πλέον πιο τακτικά τουρκικούς στόχους με drone ενώ μεταφέρουν τον πόλεμο στην ΝΑ Τουρκία με επιθέσεις εναντίον στελεχών της ΜΙΤ και στρατιωτικών στόχων.

Δείτε το κτύπημα των Κούρδων στην περιοχή Μετίνα στο Β. Ιράκ

Δείτε την δολοφονία πράκτορα της ΜΙΤ

Ξεκινά η χερσαία επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ 

Είχαμε σημειώσει εδώ και πολύ καιρό πως η επιχείρηση των Τούρκων στο βόρειο Ιράκ για να πετύχει, απαιτείται εμπλοκή τουρκικών χερσαίων δυνάμεων. Τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα τουρκικής επιχείρησης είναι πενιχρά.

Οι Τούρκοι μετά από σχεδόν 1,5 μήνα πολεμούν ακόμη για να καταλάβουν μερικά χωριά και να δημιουργήσουν ζώνη ασφαλείας στο βόρειο Ιράκ.

«Σημαντικό: λόγος για 18.000 Τούρκους στρατιώτες που ετοιμάζονται να εισβάλουν στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Ελπίζω ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ να χρησιμοποιεί τα πολλά διαθέσιμα εργαλεία για να απωθήσει την Τουρκία», γράφει η Ναντίν Μαένζα της αμερικανικής USCIRF (United States Commission on International Religious Freedom – Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία), αναμεταδίδοντας ανάρτηση του Αμπντουλά Χαουέζ.

«Μια αξιόπιστη πηγή που έρχεται σε καθημερινή επαφή με Φρουρούς των Χωριών: Αξιωματικοί του τουρκικού στρατού έχουν πει στους Κούρδους Φρουρούς Χωριών στην Τουρκία να προετοιμαστούν για μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στο ιρακινό Κουρδιστάν με τη συμμετοχή περισσότερων από 18.000 στρατιωτών σύντομα», γράφει ο Αμπντουλά Χαουέζ.

Περικυκλώνουν Κούρδους και εγκλωβίζουν Αμερικανούς

Οι Τούρκοι θέλουν από την μία να περικυκλώσουν και να κόψουν την πρόσβαση στις δυνάμεις του PKK δημιουργώντας Ζώνη Ασφαλείας στο Β. Ιράκ απομονώνοντας το Όρος Καντίλ και από την άλλη να περικυκλώσουν τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Συρία.

Πώς θέλουν να το καταφέρουν αυτό; Στον κουρδικό διάδρομο της Συρίας παρεμβάλλεται η τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη”. Έπειτα υπάρχουν αμερικανικές, ρωσικές δυνάμεις και στην συνέχεια ο κουρδικός διάδρομος εισέρχεται στο Βόρειο Ιράκ. Εκεί θέλουν μια νέα Ζώνη Ασφαλείας ώστε όλες οι αμερικανικές κινήσεις να ελέγχονται και να εγκλωβιστούν μεταξύ “Ασπίδας του Ευφράτη” και “Επιχείρησης Claw Lightning” στο Β. Ιράκ.

Το τελικό κτύπημα θα δοθεί στους Αμερικανούς όταν τους κόψουν την πρόσβαση στο Ιντσιρλίκ. Οι αμερικανικές δυνάμεις στην Συρία θα αποκοπούν τελείως.

Αυτός είναι ο ευρύτερος τουρκικός σχεδιασμός. Η μόνη εκκρεμότητα που απομένει η κατάληψη του Σιντζάρ στο μέλλον.

Αναπτύσσονται μισθοφόροι στο Β. Ιράκ

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός των Τούρκων είναι να ελέγξουν μια μεγάλη περιοχή εύρους 100 χλμ στις περιοχές Metîna, Zap και Avaşîn.

Από τις τουρκικές εισβολές στη βόρεια Συρία, δηλαδή στα εδάφη του συριακού Κουρδιστάν, γνωρίζουμε ότι το πιθανότερο είναι οι Τούρκοι να βάλουν εμπροσθοφυλακή σε αυτή τη φημολογούμενη εισβολή παραστρατιωτικές ομάδες φιλότουρκων τζιχαντιστών, Σύρων Τουρκμένων μισθοφόρων.

H Άγκυρα έχει καλέσει ενισχύσεις και αναπτύσσει χερσαίες δυνάμεις του FSA στην περιοχή. Οι δυνάμεις αυτές έχουν μεταφερθεί σε στρατιωτική βάση στο Geliyê Zaxo.

Τα μέλη του FSA έχουν εκπαιδευθεί από την SADAT σε βάση στην περιοχή Duhok. Λαμβάνουν μηνιαίο μισθό 3.000 δολάρια.

Υπάρχουν πληροφορίες πως η Άγκυρα θα αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες του FSA από Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Αζερμπαϊτζάν και Τσετσενία στις βάσεις Kanîmasî, Amediye, Bamernê, Qesrê και Sidekan για μάχη μέχρι τέλους εναντίον των Κούρδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας