Ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στις τράπεζες;

1611
τράπεζες

Αυτό που συμβαίνει στον τραπεζικό τομέα είναι πρωτοφανές. Αναμφίβολα πρόκειται για την τελική έκβαση ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ τραπεζιτών, οι οποίοι επιδίδονται σε ένα ανελέητο κάρφωμα των προσωπικών και επαγγελματικών τους εχθρών. Απόλυτα ηλεγμένες πηγές αναφέρουν ότι έχουν ήδη σταλεί ανώνυμες επιστολές με στοιχεία-φωτιά, τόσο στο εποπτικό όργανο της ΕΚΤ (SSM) όσο και στο ΔΝΤ, το οποίο εμπιστεύονται περισσότερο. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί καταγγελίες και προς τις ελληνικές αρχές, τόσο ανώνυμες όσο και επώνυμες.
ΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραπεζίτες καταγγέλλουν ο ένας τον άλλον για:

  1. Ευνοϊκές ρυθμίσεις, αναδιαρθρώσεις και νέες χορηγήσεις δανείων σε ξενοδόχους, εφοπλιστές αλλά και βιομηχάνους. Και όλα τούτα έχουν συμβεί λόγω προσωπικών σχέσεων, συναλλαγών ή ακόμη και εξωθεσμικών παρεμβάσεων από παράγοντες της διαπλοκής και εξωθεσμικούς κύκλους. Καταγγέλλεται ακόμη στην ΕΚΤ ότι νοθεύεται ο ανταγωνισμός και μοιράζεται η επιχειρηματική τράπουλα κατά το δοκούν, καθώς η μεροληψία υπέρ ορισμένων «ημέτερων» καταστρέφει τους ανταγωνιστές τους στον ίδιο κλάδο.
  2. Περίεργο παιχνίδι στον ευαίσθητο τομέα των κόκκινων δανείων, με εμπλοκή ελεγκτικών εταιρειών, δικηγορικών γραφείων, συγγενικών προσώπων κορυφαίων τραπεζιτών, χάκερς αλλά και συμβούλων επικοινωνίας που εμπλέκονται και με πολιτικά πρόσωπα!
  3. Παροχή εσωτερικής πληροφόρησης σε ανταγωνιστές δανειοδοτούμενων επιχειρήσεων. Λέγεται μάλιστα ότι επώνυμοι επιχειρηματίες έχουν μηνύσει ή προτίθενται να μηνύσουν τραπεζίτες για απάτη, καθώς τα τραπεζικά στελέχη τούς δημιουργούν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας προς όφελος του ανταγωνισμού, την ίδια στιγμή που χρηματοδοτούν άλλους επιχειρηματίες τους οποίους και στηρίζουν σε ζητήματα εξαγορών άλλων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.
  4. Παράνομα μπόνους τραπεζικών στελεχών, μολονότι ο νόμος Αλογοσκούφη που προέβλεπε την απαγόρευσή τους ήταν σαφής, και τον οποίο έχουν παραβεί.
  5. Συμμετοχή στα Panama Papers!

Tι καταγγέλλουν σε εισαγγελείς και «θεσμούς»
Την ίδια ώρα, οι έλεγχοι έχουν αρχίσει, η δικαιοσύνη και οι ανακριτές αναμένουν, οι εποπτικοί οργανισμοί της ΕΚΤ εποπτεύουν και παρακολουθούν. Πρώην και νυν τραπεζίτες, αυτοί που έφυγαν, αυτοί που έμειναν, αυτοί που διεκδικούν θώκους και καρέκλες, επιδίδονται σε μια σύγκρουση ολοκληρωτική χωρίς επιστροφή. Και οι καταγγελίες τραπεζικών στελεχών σε εισαγγελείς και «θεσμούς» πέφτουν βροχή.
4 ένορκες καταθέσεις καίνε…
Καλά πληροφορημένες πηγές διαβεβαιώνουν ότι εκτός των ανώνυμων επιστολών και των γενικότερων καταγγελιών προς τους «θεσμούς» υπάρχουν και απτές μαρτυρίες, ένορκες καταθέσεις που βάζουν φωτιά στο τραπεζικό σύστημα. Τραπεζικά στελέχη «δίνουν» προϊσταμένους, σπάνε την ομερτά και μιλάνε όχι μόνο στον Ντράγκι, ο οποίος έχει ένα συγκεκριμένο «καρφί», το και βαθύ λαρύγγι λεγόμενο, που όλοι προσπαθούν να ανακαλύψουν… αλλά και στους ανακριτές.
Τέσσερις ένορκες καταθέσεις κάνουν λόγο για πιέσεις που δέχθηκαν άνωθεν προκειμένου να δανειοδοτήσουν συγκεκριμένες επιχειρήσεις (αναφέρονται σε 5 επιχειρήσεις) οι οποίες με τη σειρά τους μπήκαν σε αυξήσεις κεφαλαίου στην τελευταία ανακεφαλαιοποίηση. Εάν λένε αλήθεια ή όχι θα το κρίνει η Δικαιοσύνη, μολονότι οι φήμες δίνουν και παίρνουν ότι πραγματοποιούνται παρεμβάσεις προκειμένου η έρευνα για τις αυξήσεις κεφαλαίου να κλείσει…
*Πηγή: axiaplus.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας