Ντροπή! Επίθεση των ΜΑΤ στους ηρωικούς Γιατρούς και μέσα στον Ευαγγελισμό

4777
ματ

Διαμαρτυρίες Γιατρών, Νοσηλευτών , Εργαζομένων στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Αττικόν Λαϊκό, Τζάνειο κλπ κλπ

Ένταση προκλήθηκε στον Ευαγγελισμό όταν τα ΜΑΤ , φορώντας ειδικό εξοπλισμό, έφτασαν να εισβάλλουν ακόμα και μέσα στον προαύλιο χώρο του Ευαγγελισμού, όπου διαμαρτύρονταν Γιατροί, Νοσηλευτές και Εργαζόμενοι του νοσοκομείου , μέρα παγκόσμιας υγείας και μέρα πανελλαδικής διαμαρτυρίας διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις Γιατρών και Νοσηλευτών και υγειονομικών, πλήρη επίταξη ιδιωτικών κλινικών, μέσα ατομικής προστασίας, τεστ για το προσωπικό των νοσοκομείων και τους πολίτες κ.,λ.π.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, περιφρονώντας το μεγάλο κοινωνικό έργο  που τούτη την περίοδο προσφέρουν γιατροί και νοσηλευτές, άρχισαν να απωθούν  τους διαμαρτυρόμενους γιατρούς και νοσηλευτές, επικαλούμενες τα μέτρα κατά των συναθροίσεων και την προστασία από τον κορονοϊό , αν και οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν αποστάσεις και φορούσαν μάσκες.

Κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των διαμαρτυρομένων οι αστυνομικές δυνάμεις υποχρεώθηκαν τελικά να αποχωρήσουν.

Αντίστοιχες διαμαρτυρίες με σύνθημα “και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή“, με αξιοσημείωτη συμμετοχή , παρά τις προφανείς μεγάλες αντιξοότητες, πραγματοποιήθηκαν σε πάρα πολλά νοσοκομεία της χώρας και ενδεικτικά αναφέρουμε το Αττικόν, το Λαϊκό, το Τζάνειο κλπ κλπ.

Το τραγικό είναι ότι όχι μόνο αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν να διαλύσουν διαμαρτυρίες Γιατρών, Νοσηλευτών και Εργαζομένων αλλά την ίδια ώρα με κυβερνητική εντολή οι Διοικητές των νοσοκομείων έχουν φιμώσει το προσωπικό τους και τα συνδικαλιστικά του όργανα, απαγορεύοντας ρητά να μιλούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Και Δικτατορία να είχαμε ένα τέτοιο μέτρο θα κρινόταν, ίσως, υπερβολικό!

Το μήνυμα που έστειλαν σήμερα Γιατροί και Νοσηλευτές, μήνυμα διεκδίκησης , ζωής και ελπίδας, αφορά όλο τον ελληνικό λαό, που δοκιμάζεται σκληρά από τις μεγάλες ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος υγείας και την πανάκριβη η ιδιωτική υγεία.

Σε πολλές διαμαρτυρίες στα νοσοκομεία παρευρέθηκαν βουλευτές του ΚΚΕ  και στελέχη Αριστερών και προοδευτικών οργανώσεων.

 

Α.Ρ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας