Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ρόδου δύο «ύποπτα» κρούσματα για τον κορωνοϊό

795
νοσοκομείο

Η αναβάθμιση του πρωτοκόλλου ετοιμότητας και αντίδρασης για τον έλεγχο των ύποπτων κρουσμάτων στα νοσοκομεία είναι ο μοναδικός λόγος που επέλεξαν οι αρμόδιοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου την νοσηλεία στους δύο θαλάμους αρνητικής πίεσης της νευρολογικής κλινικής, ισάριθμων ασθενών.

Πιο συγκεκριμένα, στους δύο θαλάμους που λειτουργούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από την εποχή που λαμβάνονταν μέτρα αντιμετώπισης του SARS, νοσηλεύονται δύο άνδρες ηλικίας 72 και 78 ετών, ο ένας με ιστορικό καρδιοπάθειας και ο δεύτερος με σακχαρώδη διαβήτη. Δείγματα και από τους δύο έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ και τα αποτελέσματα αναμένονται τις προσεχείς ημέρες ενώ η κατάστασή τους δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία στους ιατρούς που τους παρακολουθούν με ιδιαίτερη επιμέλεια.

Ακόμη δύο περιπτώσεις ελέγχονται και οι ασθενείς βρίσκονται στις οικίες τους.
Όσον αφορά την περίπτωση νεοσύλλεκτου, που φέρεται από δημοσιεύματα να συγκαταλέγεται μεταξύ των υπόπτων για μόλυνση από κορωνοϊό πληροφορίες της «δημοκρατικής» αναφέρουν ότι δεν παρουσιάστηκε στην μονάδα του, καθώς όταν επέστρεψε από την Γερμανία με συμπτώματα γρίπης του ζητήθηκε να παραμείνει στην οικία του, ενώ τα αποτελέσματα από το δείγμα που ελήφθη αναμένονται ομοίως σήμερα.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κατέστησε σαφές ότι μέχρι σήμερα δεν νοσηλεύεται κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης  COVID-19 ενώ κανένα κρούσμα δεν έχει επιβεβαιωθεί και στο 95 ΤΥΕΘ και σε νοσοκομεία του Βορείου συγκροτήματος.

Απαιτείται ωστόσο για την πλήρη θωράκιση των νησιών, πέραν των θαλάμων αρνητικής πίεσης να ληφθεί μέριμνα για την ενίσχυση του νοσοκομείου με μηχάνημα εντοπισμού του μικροβίου από δείγματα που λαμβάνονται καθώς η αποστολή αυτών στην Αθήνα και με δεδομένο τον φόρτο που υφίστανται οι εκεί μικροβιολογικές κλινικές καθιστά ανέφικτο να λαμβάνονται απαντήσεις άμεσα με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση που κάποιος από τους ασθενείς βγει θετικός.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι νεοσύλλεκτος που προσήλθε για κατάταξη στη Ρόδο και δήλωσε ότι έχει έρθει από την Ιταλία έλαβε αμέσως δίμηνη αναβολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας