Νεοφασίστες και ακροδεξιοί ναύλωσαν πλοίο και κινούνται εναντίον μεταναστών στη Μεσόγειο

2316
ακροδεξιοί

Ένα πλοίο 40 μέτρων ναυλωμένο από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο με στόχο, όπως ισχυρίζονται, την παρεμπόδιση της μετανάστευσης ανοικτά της Λιβύης. Η επιχείρηση με όνομα «Defend Europe» διεξάγεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο Generation Identitaire (GI) και κυρίως τα παρακλάδια της στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία.

Το δίκτυο κατάφερε να συγκεντρώσει 76.000 ευρώ από χίλιους δωρητές μέσω του Διαδικτύου από τα μέσα Μαΐου, παρά την εκστρατεία που διεξήχθη για να εμποδιστεί η χρηματοδότησή του και η οποία οδήγησε στο πάγωμα του λογαριασμού της στο PayPal.

Με αυτά τα χρήματα το GI ναύλωσε το πλοίο C-Star και το πλήρωμά του, τα οποία αναχώρησαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας από το Τζιμπουτί και αναμένεται να διασχίσουν αύριο τη Διώρυγα του Σουέζ για να φτάσουν την επόμενη εβδομάδα στα ανοικτά της Λιβύης.
«Στη διάρκεια της αποστολής μας όταν συναντάμε πλοία γεμάτα με παράτυπους μετανάστες, θα καλούμε την ακτοφυλακή της Λιβύης ώστε να έρθουν να τους σώσουν και θα φροντίζουμε για την ασφάλειά τους μέχρι να φτάσουν», εξήγησε υποκριτικά ο Κλεμέν Γκαλάν σε βίντεο που ανήρτησε το GI στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Στόχος είναι οι μετανάστες να επαναπροωθούνται στη Λιβύη. Η ιταλική ακτοφυλακή δεν δικαιολογημένα θεωρεί ότι η Λιβύη προσφέρει «ασφαλές λιμάνι» και για τον λόγο αυτό αποβιβάζει τους μετανάστες που περισυλλέγει στη Μεσόγειο στην Ιταλία.
Η οργάνωση Defend Europe είναι γνωστή για τις νεοφασιστικές και τις ρατσιστικές αντιλήψεις της και διαδηλώνει ενάντια σε αυτό που περιγράφει ως «εξισλαμισμός της Ευρώπης».
Πολλές ΜΚΟ που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έλευση του πλοίου αυτού, ενώ ένας κυβερνητικός οργανισμός της Γαλλίας ενημέρωσε τη δικαιοσύνη για την επιχείρηση αυτή των ακροδεξιών, καταγγέλλοντας «μια πρόκληση σε διακρίσεις» και τον κίνδυνο διάπραξης «του αδικήματος της παρεμπόδισης» των διασωστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας