Ναυάγιο στη Σμύρνη: θύματα 2 μετανάστες, αγνοούμενοι 10

807
σάμο

Δύο μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένας διασώθηκε, αλλά αγνοείται η τύχη άλλων δέκα μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν ανοιχτά της Σμύρνης, στη δυτική Τουρκία, αναφέρει σε νεώτερη ανακοίνωσή της η ακτοφυλακή.

Στις 06:19 τοπική ώρα (05:19 ώρα Ελλάδος), δύο μετανάστες που έφτασαν κολυμπώντας στην παραλιακή πόλη Ντικιλί δήλωσαν ότι περίπου 10 άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με μια πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε η ακτοφυλακή.

Ένας μετανάστης διασώθηκε, αλλά ένας ενήλικας και ένα παιδί βρέθηκαν νεκροί, διευκρίνισε η ακτοφυλακή στη δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι αρχές, 15 άνθρωποι επέβαιναν στο πλεούμενο, 14 Αφγανοί και 1 Ιρανός. Οι έρευνες συνεχίζονται ως εκ τούτου για τον εντοπισμό 10 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά.

Εξάλλου 73 μετανάστες, ιρακινής, ιρανικής, αφγανικής και πακιστανικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν στη βορειοδυτική Τουρκία καθώς προσπαθούσαν να περάσουν στην Ευρώπη, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Την ίδια ώρα 21 μετανάστες, μεταξύ των οποίων Σύροι, Παλαιστίνιοι και Σομαλοί, συνελήφθησαν στη Μούγλα, στη νοτιοδυτική Τουρκία, την ώρα που προσπαθούσαν να φύγουν από την Τουρκία με ένα πλεούμενο, πρόσθεσε το Anadolu.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, κυρίως Σύρους. Πρόκειται επίσης για μια χώρα διέλευσης για τους ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας