Ναδάλ-Τσιτσιπάς 2-0. Ανίκητος ο Ισπανός, το μέλλον ανήκει στο Στέφανο!

1398
Τσιτσιπάς

Ο Τσιτσιπάς καθήλωσε τους Έλληνες στον τελικό με τον Ναδάλ κι αυτό είναι ήδη αρκετό για αρχή! Ανίκητος ο βιονικός Ισπανός κατέκτησε πανάξια το τρόπαιο (2-0 σετ) αλλά ο Στέφανος έρχεται καλπάζοντας προς τη δόξα αφού έβαλε δύσκολα στον Ράφα που για να πανηγυρίσει χρειάστηκε 2 ώρες και 10 λεπτά!

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο πήρε τη νίκη με 6-2, 7-6 και στέρησε από τον Στέφανο τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, την ημέρα των 20ων γενεθλίων του… Είμαστε σίγουροι, ωστόσο, ότι δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα της πρώτης κούπας!

Είχε απλά την ατυχία να βρει και στον δεύτερο τελικό της καριέρας του τον 32χρονο Ισπανό, που είναι αχτύπητος τον τελευταίο καιρό…

Ήταν μια υπέροχη εβδομάδα για τον νεαρό τενίστα, που πέτυχε τέσσερις νίκες κόντρα σε παίκτες του Top 10 και θα ανεβεί αύριο στο Νο.15 της παγκόσμιας κατάταξης. Ναι, Έλληνας στο Νο.15!

Και να σκεφτεί κανείς ότι ξεκίνησε τη σεζόν ως Νο.91 και πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στο Νο.168!

Πέραν τούτου ο Στέφανος κάνει άλμα και στο Race to London, δηλαδή στη βαθμολογία της φετινής σεζόν, οι οκτώ πρώτοι της οποίας θα λάβουν μέρος στο ATP Finals τον Νοέμβριο.

O 20χρονος τενίστας θα ανέβει στο Νο.11 της σχετικής κατάταξης.

Οι πρώτες δηλώσεις του Τσιτσιπά μετά τον τελικό:

Δε θα μπορούσε να μην είναι ευτυχισμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το τέλος του τελικού του Rogers Cup με αντίπαλο τον Ράφα Ναδάλ.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήταν η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου. Δε με έχουν υποδεχτεί ποτέ ξανά έτσι στη ζωή μου. Αυτό το τέλος σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι η πρώτη φορά που φτάνω στον τελικό ενός masters. Ευχαριστώ τους πάντες σε αυτό το τουρνουά. Συγχαρητήρια στον Ράφα. Ευχαριστώ τον διευθυντή του τουρνουά και όλη την ομάδα Ευχαριστώ τους χορηγούς μου και την ακαδημία Μουράτογλου. Δεν ξέρω ποιον άλλο πρέπει να ευχαριστήσω. Είναι έντονα τα συναισθήματα. Σε δύο χρόνια θα είμαι πάλι στο Τορόντο» ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ιδιαίτερη στιγμή το Τορόντο το γεγονός ότι πριν από την ομιλία του οι Έλληνας που βρέθηκαν στο γήπεδο του τραγούδησαν «Χρόνια Πολλά».

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μπορεί να ηττήθηκε ωστόσο παραδέχτηκε ότι ήταν η κορυφαία εβδομάδα της ζωής του.

Τα συγχαρητήριά του για το απίθανο τουρνουά που είχε, έδωσε στον Στέφανο ο σπουδαίος Ράφα, ενώ του ευχήθηκε χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του και να τον παρακινεί να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας