Νέο τροχαίο με 11 μετανάστες στην Καβάλα

1332
τροχαίο

Νέο τροχαίο ατύχημα με 11 μετανάστες συνέβη το απόγευμα της Κυριακής, σχεδόν δυο 24ωρα μετά τον θάνατο άλλων 11 μεταναστών που κάηκαν μέσα σε αυτοκίνητο στην παλιά Εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης.

Το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα, στον επαρχιακό δρόμο Ακροβουνίου – Νέας Περάμου στον δήμο Παγγαίου, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ελευθερούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένα επιβατικό αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, που μετέφερε 11 μετανάστες υπηκοότητας Πακιστάν και το οποίο οδηγούσε ένας υπήκοος Γεωργίας καταδιώκονταν από περιπολικά της αστυνομίας. Λόγω της αυξημένης ταχύτητας που ανέπτυξε και των ιδιαίτερα απότομων στροφών ξέφυγε από την πορεία του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ανετράπη του οδοστρώματος και λίγο αργότερα έπιασε φωτιά.

Οι αστυνομικοί με τη συνδρομή και των πυροσβεστικών δυνάμεων που έσπευσαν αμέσως στην περιοχή, μπόρεσαν και απομάκρυναν από το ανατρεπόμενο Ι.Χ. όλους τους επιβαίνοντες, πριν αυτό τυλιχθεί στις φλόγες.

Από το ατύχημα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ελαφρά τραυματισμένα και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν. Οι αστυνομικοί συνέβαλαν τον οδηγό του οχήματος που ήταν και ο διακινητής.

Τα αλλεπάλληλα ατυχήματα θέτουν για μια ακόμη φορά επιτακτικά το ζήτημα της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τσίπρα και της κατασταλτικής πολιτικής που οδηγεί στον θάνατο πρόσφυγες και μετανάστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας