Νέα μεγάλη ληστεία:Υπερδιπλάσια, 9 λεπτά, η πλαστική σακούλα από Πρωτοχρονιά

1778
πλαστική σακούλα

Η κυβέρνηση δεν δείχνει έλεος ούτε τέλος στην επιβολή φόρων και χαρατσιών.

Με πρόσχημα την επιτυχή, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, μείωση της κατανάλωσης της νάυλον σακούλας, μετά την επιβολή ειδικού τέλους για το περιβάλλον (!), για να γίνει ακόμα πιο μεγάλη η μείωση στις πλαστικές σακούλες, η κυβέρνηση προβαίνει από την αρχή του χρόνου στο εξωφρενικό μέτρο του υπερδιπλασιασμύ της τιμής χρέωσης της σακούλας, στα 9 λεπτά!

Αυτή η υπεραύξηση της πλαστικής σακούλας ισοδυναμεί με καθαρή ληστεία και μάλιστα ληστεία των πιο φτωχών νοικοκυριών της πατρίδας μας, τα οποία δύσκολα μπορούν να αγοράσουν κάποιο άλλο μέσο για να τοποθετούν τα ψώνια τους.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρατήρησαν ότι αν η κυβέρνηση προβεί σε ακόμα υψηλότερη ανατιμολόγηση της πλαστικής σακούλας, π.χ στο 1 ευρώ, ώστε η σακούλα να γίνει είδος εξαιρετικής πολυτελείας, τότε θα εξαφανισθεί, ίσως, η ζήτηση της.

Θρίαμβος δηλαδή!

Στην πραγματικότητα η κυβερνητική επιχειρηματολογία είναι απολύτως παραπλανητική, αφού ο λόγος της αύξησης της τιμής της πλαστικής σακούλας είναι καθαρά εισπρακτικός και όσοι αντέξουν. Άλλωστε, έχουν και χέρια.

Κ.Λ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας