Νέες απαράδεκτες αμερικανικές κυρώσεις κατά αξιωματούχων του Maduro

1174
μαδούρο

Νέες κυρώσεις εις βάρος τεσσάρων αξιωματούχων της κυβέρνησης του προέδρου της Βενεζουέλας Maduro επέβαλε την Παρασκευή η αμερικανική κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, για διαφθορά και καταπίεση των δικαιωμάτων των πολιτών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί πολιτικός του βενεζουελανικού καθεστώτος, ο οποίος όταν ήταν επικεφαλής του υπουργείου Τροφίμων κακοδιαχειρίστηκε προγράμματα σε μια χώρα που τα παιδιά πεθαίνουν από την πείνα. Ένας άλλος αξιωματούχος φέρεται να εμπλέκεται σε εμπόριο όπλων.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο στόχαστρο της αμερικανικής κυβέρνησης πλέον έχουν τεθεί ο Rodolfo Marco Torres, πρώην υπουργός Τροφίμων και νυν επικεφαλής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Petróleos de Venezuela, ο Francisco Rangel Gómez, πρώην γερουσιαστής, ο Fabio Zavarse Pabón, υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνοφυλακής, και ο Gerardo Izquierdo Torres, αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας.
Οι κυρώσεις “παγώνουν” τυχόν περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν οι στόχοι στη δικαιοδοσία των ΗΠΑ και απαγορεύουν σε Αμερικανούς πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν οποιαδήποτε εμπορική-οικονομική σχέση μαζί τους.
“Ο πρόεδρος Maduro και ο στενός κύκλος του συνεχίζουν να θέτουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω από αυτά του λαού της Βενεζουέλας”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, προσθέτοντας πως οι ποινές καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα της Ουάσιγκτον να θέσουν προ των ευθυνών της τη βενεζουελανική ηγεσία.
Με τις νέες κυρώσεις, οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει οικονομικές κυρώσεις σε βάρος 44 νυν και πρώην αξιωματούχων του καθεστώτος στη Βενεζουέλα.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απορρίπτει τις κυρώσεις “ως παρεμβάσεις από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας