Νέα συμφωνία, μεταμφιεσμένο μνημόνιο, ζητάει ο Μοσκοβισί

1778
moscovici

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί μια νέα διευθέτηση με τους εταίρους και πιστωτές της, αφού τερματιστεί το πρόγραμμα στήριξης, προκειμένου να τηρηθούν οι «μεταρρυθμίσεις».
Αν και ο Μοσκοβισί, για να εξωραΐσει τα πράγματα, είπε ότι η «νέα συμφωνία» δεν πρέπει να είναι «μεταμφιεσμένο μνημόνιο», στην πραγματικότητα αυτό που περιγράφει είναι ένα μνημόνιο που το ονομάζει κατ’ ευφημισμό «συμφωνία».
Μια νέα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων και πιστωτών της προανήγγειλε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί.
Όπως τόνισε μιλώντας στο Peterson Institute of International Affairs στην Ουάσινγκτον, ο κ. Μοσκοβισί, θα χρειαστεί «μια συμφωνία που θα υποστηρίζει τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που έχουν υιοθετηθεί, καθώς και τη συνέχιση της ορθής δημοσιονομικής πολιτικής».
Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν θα πρέπει να είναι ένα «μεταμφιεσμένο νέο πρόγραμμα». «Αυτό που θέλουμε, είναι να γίνει η Ελλάδα μια κανονική οικονομία πάλι, πλήρως υπεύθυνη για τις δικές της υποθέσεις, και σταθερά αγκυροβολημένη στην καρδιά της ευρωζώνης» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί, επανέλαβε πως η χώρα μας θα πρέπει να ολοκληρώσει και άλλες προϋποθέσεις, πέραν της συμφωνίας με τους πιστωτές, όπως η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μέσα από την περαιτέρω «ευελιξία» και την ολοκληρωτική απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας