Στα άκρα το σχοινί η Τουρκία: Ανακοίνωσε γεωτρήσεις μεταξύ Καστελόριζου–Λιβύης

1036
τουρκίας

Τραβάει το σκοινί των προκλήσεων η Άγκυρα, προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα στη βάση των παράνομων διεκδικήσεων της.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Ιμπραχίμ Καλίν ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο και στις περιοχές θαλάσσιας ευθύνης που συμφώνησε με τη Λιβύη.

Με βάση το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, οι περιοχές αυτές εκτείνονται από το Καστελόριζο και ανατολικά και νότια της Κρήτης.

Οι δηλώσεις Καλίν

Μετά το τέλος του υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Ερντογάν ο Καλίν δήλωσε «λόγω της συμφωνίας μας με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη. Σε αυτό το ζήτημα πρέπει να τονίσω πως είμαστε αποφασισμένοι».

Ο Καλίν, υποστήριξε, ότι η τουρκική εμπλοκή έχει φέρει ισορροπία στη Λιβυκή κρίση. «Παρότι η διεθνής κοινότητα δείχνει να ασκεί πιέσεις, ξέρουμε την αλήθεια. Ξέρουμε ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ βρίσκεται στην πλευρά του πολέμου» ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας