Νέα περιστατικά βίας και απειλών κατά εργαζομένων σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

1654
βίας

Νέα κρούσματα τραμπούκικης συμπεριφοράς εργοδοτών και απειλών για άσκηση σωματικής βίας κατά εργαζομένων καταγγέλλονται αυτές τις μέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία του καταστήματος “Ο Πίκο” (Γιώργος Αραπογιάννης) στο Θησείο όχι μόνο καθυστέρησε αυθαίρετα την καταβολή των δεδουλευμένων εργαζόμενου ως dj, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, επιτέθηκε με απειλές και χυδαιότητες, όταν αυτός είπε πως θα την καταγγείλει στο σωματείο.

“Θα πεθάνεις, δεν θα πάρεις φράγκο”, είπε ο εργοδότης στον νεαρό dj Α.Ρ.Α. “Θα σε σφάξω και θα πάρω τώρα δυο τηλέφωνα και θα έχεις πρόβλημα”.

Ανάλογο περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και στο ψητοπωλείο “Οδός Μερακλή” στον Βαρδάρη, όπου ο διανομέας φαγητού Β.Κ. δέχτηκε φραστική και σωματική επίθεση από τον εργοδότη, επειδή θεωρήθηκε πως… στραβοκοίταξε κάποιον πελάτη.

Η άσκηση βίας συνοδεύτηκε και σ’ αυτή την περίπτωση από απειλές, όπως “θα σε κατεβάσω στο υπόγειο και θα σε θάψω. Θα βάλω μπράβους και θα σε βρουνε νεκρό σε χαντάκι”.

Όπως έγινε γνωστό, ο εργαζόμενος εμφανιζόταν για τρεις μήνες υποασφαλισμένος (4 ώρες/μέρα), ενώ εργαζόταν εξαήμερο – δωδεκάωρο με δικό του μηχανάκι και βενζίνες, και δεν του καταβλήθηκε και το δώρο Χριστουγέννων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας