Νέα μεγαλειώδης-μαχητική συγκέντρωση εκπαιδευτικών. Άγρια επίθεση ΜΑΤ στους διαδηλωτές

2016
εκπαιδευτική

Πολύ μεγάλη, ενωτική και μαχητική, και η τρίτη κατά σειρά συγκέντρωση των εκπαιδευτικών κατ’ αρχή στα Προπύλαια και εν συνεχεία μετά από πορεία στην οδό Σταδίου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και στην οδό Αμαλίας όπου βρέθηκαν απέναντι σε ένα απροσπέλαστο τείχος από κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Η σημερινή συγκέντρωση διοργανώθηκε μετά από απόφαση της ΑΔΕΔΥ και των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών για 24ωρη απεργία.

Το κεντρικό αίτημα της απεργίας και της συγκέντρωσης ήταν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, που σχεδόν αποκλείει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς από τους νέους διορισμούς. Επίσης να υπάρξει διορισμός με πλήρη και σταθερή εργασία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που ήδη εργάζονται στην εκπαίδευση και έχουν μετατραπεί σε περιδερόμενους σ’ όλη τη χώρα φτωχούς εργαζόμενους.

Οι τρεις κατά σειρά ιδιαίτερα επιτυχημένες και μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που κατά κοινή ομολογία ήταν οι μεγαλύτερες κλαδικές εργασιακές τα τρία τελευταία χρόνια, δημιουργούν βάσιμες ελπίδες ότι μπορεί να υπάρχει αγωνιστική συνέχεια και ένας νέος κύκλος νικηφόρων λαϊκών και εργατικών αγώνων.

Να υπογραμμίσουμε, ότι όπως οι δύο προηγούμενες κινητοποιήσεις είχαν αντιμετωπιστεί μ’ ένα όργιο αυταρχισμού και αστυνομικής καταστολής, έτσι και η σημερινή συγκέντρωση χτυπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ με κυβερνητική εντολή.

Στη συγκέντρωση παρεβρέθηκε μεγάλο κλιμάκιο στελεχών της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ της Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Με δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, ο Παν. Λαφαζάνης κατάγγειλε τις επιθέσεις των ΜΑΤ και τον αυταρχισμό μιας κυβέρνησης που παραμένει στην εξουσία με λαθρεπιβάτες βουλευτές.

Ο Παν. Λαφαζάνης ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου και τον άμεσο διορισμό με σταθερές εργασιακές σχέσεις όλων των νυν αναπληρωτών/-τριών στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.

«Ισχυρό κίνημα, κίτρινα γιλέκα, ισχυρή ΛΑ.Ε, μέτωπο όλων των δημοκρατικών – αντιμνημονιακών δυνάμεων είναι η λύση».

Ξανά άγρια επίθεση των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Επίθεση των ΜΑΤ σημειώθηκε και σήμερα Πέμπτη (17/1/2019) κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο, απαράδεκτο σύστημα διορισμών, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και διεκδικούν μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών.

Διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν προς τη Βουλή από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη δεχόμενοι επίθεση από την αστυνομία, η οποία προχώρησε και σε επικίνδυνη χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσει.

Οι αστυνομικοί έφραξαν τον δρόμο τον διαδηλωτών με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας με τους δεύτερους να απαντούν με εκτεταταμένη χρήση χημικών. Σημειώθηκαν αντεγκλήσεις και μάχες σώμα με σώμα.

Οι εκπαιδευτικοί, ζητούν να συναντηθούν με τους εκπροσώπους των κομμάτων για να τους επιδώσουν τα αιτήματά τους και μάλιστα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες σκηνές είχαν καταγράφει στο ίδιο σημείο και την προηγούμενη εβδομάδα κατά την πορεία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας