Βιβλιοπαρουσίαση: «Με αφορμή την Columbia»

941
βιβλιοπαρουσίαση

Οι εκδόσεις ΚΨΜ παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Φεργάδη «Με αφορμή την Columbia», τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 18:00  στο κινηματοθέατρο Μαρία Έλενα-Όναρ στους Αγίους Αναργύρους.

Το βιβλίο αναφέρεται στη μεγάλη ιστορία της δισκογραφικής εταιρείας, των studios και του εργοστασίου παραγωγής της Columbia. Περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πληροφορίες και στοιχεία που συνθέτουν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας της χώρας τον 20ο αιώνα.

Η μουσική… Η ιστορία της… Ένα μεγάλο κομμάτι της εγχώριας -και όχι μόνο- ιστορίας της μουσικής, είναι η ιστορία της δισκογραφίας, η ιστορία της Columbia. Άπειρες μικρές και καθημερινές στιγμές, άπειρες άγνωστες ιστορίες, χιλιάδες γεγονότα που συνέβησαν στα studio και το ιστορικό εργοστάσιο του Περισσού-Ριζούπολης, μικρά και μεγάλα πράγματα που βρίκσονται πίσω από τους δίσκους που λατρέψαμε, πίσω από τα cd που αγοράσαμε, πίσω από τα αγαπημένα τραγούδια που ακούμε.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Παναγιώτης Κουνάδης (μελετητής του ελληνικού τραγουδιού), Γιώργος Β. Μονεμβασίτης (πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, συγγραφές, δημοσιογράφος, κριτικός και ιστορικός μουσικής), Χρήστος Ασημακόπουλος (όγδοο music group, υπεύθυνος πωλήσεων και επικοινωνίας), Λάκης Χαλκιάς (τραγουδιστής) και ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Φεργάδης.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Μαυροματάκη και η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη μουσική του Λάκη Χαλκιά και του συγκροτήματος «Ρωμιοσύνη». Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Στέλιος Ελληνιάδης (δημοσιογράφος και ερευνητής).

 

Tη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 18:00
στο κινηματοθέατρο Μαρία Έλενα-Όναρ (Αγ. Παρασκευής 40, Άγιοι Ανάργυροι)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας