Νέα κρίση: Τουρκία ”πάγωσε” περιουσιακά στοιχεία αμερικανικού οργανισμού λόγω χρηματοδότησης τρομοκρατιάς!

620
Νέα κρίση: Τουρκία ''πάγωσε'' περιουσιακά

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν φροντίζει να υπενθυμίζει κάθε φορά στις ΗΠΑ και στην φιλοτουρκική γραφειοκρατία του State Department, τις στρατηγικές επιλογές τις οποίες έχει κάνει.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία κατηγόρησε τις ΗΠΑ για ακόμη μια φορά ότι φιλοξενούν άτομα και ιδρύματα τα οποία υποθάλπουν και στηρίζουν την τρομοκρατία.

Πιο αναλυτικά, η Τουρκία “πάγωσε” τα περιουσιακά στοιχεία 770 ανθρώπων συνολικά και ενός αμερικανικού οργανισμού για λόγους χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της, την Παρασκευή.

Τα assets του Niagara Foundation “πάγωσαν” εξαιτίας των δεσμών με τον κληρικό που βρίσκεται στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν, και ο οποίος κατηγορήθηκε από την Τουρκία για απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της κυβερνήσεως, “πάγωσαν” τα περιουσιακά στοιχεία περισσότερων από 400 ανθρώπων.

Αυτό το μέτρο ελήφθη στη βάση εύλογων λόγων ότι είχαν διαπράξει ενέργειες που εμπίπτουν στις κατηγορίες του “εγκλήματος χρηματοδότησης της τρομοκρατίας” ή “ενέργειες που απαγορεύονται την παροχή ή συλλογή κεφαλαίων”.

Τα assets περισσότερων από 200 ατόμων που κατηγορούνται για δεσμούς με το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και του Ισλαμικού Κράτους, δεσμεύτηκαν επίσης, σύμφωνα με την απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας