Νέα επιδείνωση στα ομόλογα Ελλάδας (4,51%) και Ιταλίας (2,77%) μετά τις δηλώσεις Conte και ΕΚΤ

1263
ομόλογο

Νέα σημαντική άνοδος σημειώνεται στα ομόλογα των χωρών Ιταλίας και Ελλάδας

(upd) Νέα σημαντική άνοδος σημειώνεται σήμερα (5/6/2018) στα ομόλογα των χωρών Ιταλίας και Ελλάδας μετά τις δηλώσεις του ιταλού πρωθυπουργού Conte, ο οποίος ανέφερε ότι η Ιταλία είναι πιστή στο ευρώ, ωστόσο επεσήμανε ότι θα διαφυλάξει τα συμφέροντα της χώρας του. 


Με αφορμή λοιπόν τις δηλώσεις του Conte, αλλά και τις αναφορές ότι η ΕΚΤ αγόρασε τον Μάιο κατά βάση γερμανικά ομόλογα και όχι ιταλικά, σε συνδυασμό με την εμμονή της ΕΚΤ για προληπτική πιστωτική γραμμή στην Ελλάδα, κρατούν σε ομηρεία τα ελληνικά και ιταλικά ομόλογα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων σε Πορτογαλία και Ισπανία έχουν βελτιωθεί, στις μόνες χώρες που δεν καταγράφεται καμία διαφοροποίηση, αλλά αντιθέτως εμφανίζονται να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία είναι τα ελληνικά και ιταλικά ομόλογα.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο στο 4,51%


O νέος ιταλός πρωθυπουργός, Guiseppe Conte, υποσχέθηκε δραστικές αλλαγές, ενώ έστειλε σαφές μήνυμα στην Ευρώπη, δηλώνοντας σίγουρος για τη διαπραγματευτική ισχύ της Ιταλίας.

Ο ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι το φορολογικό σύστημα πρέπει να γίνει δικαιότερο, ενώ πρόσθεσε ότι η δημοσιονομική πολιτική αλλά και οι κρατικές δαπάνες πρέπει να στοχεύουν στη διασφάλιση σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα σχόλια του Conte έδειξαν ότι η νέα ιταλική κυβέρνηση θα επιμείνει στις προεκλογικές δεσμεύσεις για αυξήσεις των δημοσίων δαπανών και μειώσεις φόρων, ασκώντας πιέσεις στα κρατικά ομόλογα.

Οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων σημείωσαν απότομη άνοδο μετά την ομιλία του νέου ιταλού πρωθυπουργού, με εκείνη του 10ετούς να εκτινάσσεται στο 2,77%.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου σημειώνει «άλμα» στο 1,05%, ενώ του 30ετούς ενισχύεται στο 3,55%. 


Την ίδια ώρα, το spread του 10ετούς ιταλικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό «εκτοξεύτηκε» στις 243 μονάδες βάσης.

Βασική πηγή: banking news.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας