Νέα από την Γαλλική “Δημοκρατία”

1556
γαλλική

19 διαδηλωτές έχουν χάσει το μάτι τους από απευθείας βολή με σφαίρες καουτσούκ, 4 έχουν χάσει το χέρι τους από ένα νέο τύπο χειροβομβίδων κρότου λάμψης, δεκάδες οι σοβαρά τραυματισμένοι,πάνω από 400 άτομα φυλακισμένοι με ποινές μη εξαγοράσιμες που φτάνουν και τον ένα χρόνο.

Παρόλα αυτά το κίνημα δεν ξεφουσκώνει ,η καταστολή δεν περνά.Το επόμενο Σάββατο στην κεφαλή της παρισινής πορείας των κίτρινων γιλέκων θα βρίσκονται όλοι οι “σακατεμένοι” από τα τάγματα ασφαλείας του Μακρόν.

Η απάντηση από την κυβέρνηση, ένας καινούργιος τρομονόμος που επιτρέπει το φακέλωμα των διαδηλωτών και τον κατ’ οικον εγκλεισμό χωρίς την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Την Τρίτη 5 Φλεβάρη η CGT έχει κηρύξει γενική απεργία διαρκείας.

Τα κίτρινα γιλέκα καλούν από την πλευρά τους σε γενική πολιτική απεργία διάρκειάς. Δεν θα περάσει ο φασισμός!!

*Ο Βαγγέλης Γούλας είναι συντονιστής της ΛΑ.Ε Παρισιού

Σημ. Iskra: Τα “κίτρινα γιλέκα” έχουν επιπλέον πολλούς νεκρούς, οι οποίοι αποδίδονται σε “ατυχήματα”.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, Παν. Λαφαζάνης, θα είναι την Τρίτη στο Παρίσι όπου θα έχει συναντήσεις με την Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν, θα παρευρεθεί στις κινητοποιήσεις της γενικής απεργίας διαρκείας και των κίτρινων γιλέκων και θα έχει συνάντηση – συζήτηση με μέλη, φίλους της ΛΑ.Ε και αριστερούς γάλλους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας