Νέα Ίμια; Υπό τουρκική κατάληψη ελληνικό έδαφος 16 στρεμμάτων στον Έβρο

1657
κατάληψη
Υποβάθμιση, υπεκφυγές, έλλειψη ενημέρωσης και ανώδυνες αντιδράσεις από την πλευρά ΥΠΕΞ και κυβέρνησης

Σε ελληνικό έδαφος έχουν προωθηθεί εδώ και μέρες τουρκικές δυνάμεις στον ποταμό Έβρο, με την ελληνική πλευρά να επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα.

Αντίθετα η Τουρκία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενίσχυσε τις στρατιωτικές δυνάμεις στο σημείο.

Η υπόθεση πήρε και διεθνείς διαστάσεις, καθώς υπήρξε σχετικό δημοσίευμα και της αγγλικής SUN. Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα, ωστόσο, νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκάλεσε προβληματισμό και αντιδράσεις με τη δήλωσή του πως «δεν θέλουμε να δημιουργούμε εντάσεις με συμμάχους […] μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα». Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν το περιστατικό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για έκταση στο νότιο τμήμα του Έβρου, στη θέση Μελισσοκομείο, που πλημμυρίζει κάθε χρόνο και η αλλαγή της κοίτης του ποταμού δημιουργεί νησίδες όπως αυτή την οποία έχουν καταλάβει εδώ και μέρες δυνάμεις 35 ατόμων της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας.Πρόκειται για μια περιοχή 16 στρεμμάτων όπου έχουν στρατοπεδεύσει και έχουν σηκώσει μια τουρκική σημαία.

Η είδηση αποκαλύφθηκε αρχικά από το armyvoice.gr, που δημοσίευσε και σχετική φωτογραφία, ενώ την υπόθεση έχει αναδείξει και η βρετανική SUN, που μιλά για «εισβολή Τούρκων» σε ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αποτελεί «μελετημένη πρόκληση στο πλαίσιο της αντίδρασης της τουρκικής πλευράς για τη σχεδιαζόμενη επέκταση του φράκτη στο χερσαίο τμήμα των συνόρων».

«Δεν θέλουμε να δημιουργούμε εντάσεις. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα»

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας αρχικά επιχείρησε να “εξαφανίσει” την τουρκική πρόκληση, λέγοντας, άκουσον-άκουσον, ότι “δεν θέλει να δημιουργήσει εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα“!

Στη συνέχεια και μπροστά στο σάλο, υποχρεώθηκε να δώσει εντολή να γίνει ένα “ανώδυνοδιάβημα προς την τουρκική πλευρά.

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με το υπουργείο Εξωτερικών και την κυβέρνηση: Η Ελλάδα δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία και “υποστηρίζει”, στο πλαίσιο της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, τον Τούρκο εισβολέα στη χώρα αυτή, αναγνωρίζει το φιλότουρκο καθεστώς Σάρατζ στη Λιβύη, και έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε δορυφόρο του Ισραήλ, την ώρα που το τελευταίο εκλιπαρεί και προσεγγίζει την Τουρκία, με στόχο τη συγκυριαρχία τους στην Ανατολική Μεσόγειο!

Μιλάμε για συναινετικές επιλογές του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου ακραίας υποτέλειας, οι οποίες μόνο ως “εθνική προδοσία” μπορεί να χαρακτηριστούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας