Μ.Βρετανία: Η δεξαμεθαζόνη παρέχει αποτελεσματική προστασία απέναντι σε θάνατο από κορονοϊό

740
Μ.Βρετανία: Η δεξαμεθαζόνη

Βρετανοί επιστήμονες εξετάζουν εάν η χορήγηση ενισχυμένων δόσεων της δεξαμεθαζόνης θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε ασθενείς που νοσούν σοβαρά από κορονοϊό.

Πέρυσι, οι ίδιοι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μεγάλη δοκιμή, που ονομάστηκε RECOVERY, έδειξαν ότι η δεξαμεθαζόνη παρείχε αποτελεσματική προστασία απέναντι σε θάνατο από κορονοϊό, σε μια σημαντικά ανακάλυψη κατά την πανδημία.

Ειδικότερα, είχαν διαπιστώσει ότι μια ημερήσια δόση 6 mg δεξαμεθαζόνης, η οποία χρησιμοποιείται για τη μείωση της φλεγμονής σε ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, μείωσε τα ποσοστά θανάτου κατά περίπου το ένα τρίτο μεταξύ των πιο βαριά νοσούντων με κορονοϊό που νοσηλεύονταν.

“Δεδομένου του πόσο γρήγορα εξαπλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον, αναμένεται να βλέπουμε εισαγωγές ασθενών με σοβαρή νόσηση για πολύ καιρό ακόμη”, δήλωσε ο Peter Horby, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

“Γι’ αυτό πρέπει να διερευνήσουμε τρόπους που θα βελτιώσουν και άλλο την περίθαλψη των ασθενών με σοβαρή νόσηση”.

Η RECOVERY θα συγκρίνει μια υψηλότερη δόση 20 mg δεξαμεθαζόνης που χορηγείται μία φορά την ημέρα για πέντε ημέρες, ακολουθούμενη από 10 mg μία φορά την ημέρα για άλλες πέντε ημέρες, με τη συνήθη θεραπεία χαμηλής δόσης που χορηγείται για έως και δέκα ημέρες.

Η δοκιμή υποστηρίζεται από τη βρετανική κυβέρνηση και τη φιλανθρωπική οργάνωση του δισεκατομμυριούχου της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και της πρώην συζύγου του Μελίντα Φρεντς.

Την περασμένη εβδομάδα, οι επιστήμονες άρχισαν να μελετούν το φάρμακο COVID-19 της GSK και της Vir Biotechnology με βάση τα αντισώματα ως πιθανή θεραπεία για τους νοσηλευόμενους ασθενείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας