Μόσχα: Θα ανταποκριθεί στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ με αμοιβαία μέτρα

1204
skripal

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ανέφερε ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ θα περιπλέξουν την αντιτρομοκρατική συνεργασία με τη Μόσχα και ότι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις εποικοδομητικές διμερείς συνομιλίες στο Σότσι.

Οι τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσικής Μονάδας Ταχείας Ανταπόκρισης Terek από την Τσετσενική Δημοκρατία θα απαντηθούν με αμοιβαία μέτρα, ανέφερε σε δήλωσή της η πρεσβεία της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έχει επιβάλει κυρώσεις στην ομάδα ειδικής ταχείας αντίδρασης Terek της Τσετσενίας μαζί με πέντε ακόμη άτομα, συμπεριλαμβανομένων τριών Ρώσων, επικαλούμενη τον νόμο Magnitsky.

«Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της ειδικής μονάδας ταχείας αντίδρασης Terek από την Τσετσενική Δημοκρατία αντανακλούν την πρόθεση είτε να περιπλέξουν τη διεθνή συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας είτε το φόβο της ικανότητάς της να επιχειρεί στην Αρκτική · επιπλέον, αυτές οι μη εποικοδομητικές αποφάσεις είναι σαφώς αντίθετες προς την θετική προοπτική των πρόσφατων συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ στο Σότσι… Αυτές οι κινήσεις θα ακολουθηθούν από αμοιβαία μέτρα», ανέφερε την Πέμπτη η ρωσική πρεσβεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας