Μόσχα: Δεν προκαλέσαμε εμείς την επιδείνωση των σχέσεων με Αθήνα

1180
μόσχα

Στην ελληνική κυβέρνηση καταλόγισε την ευθύνη για την επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. 

«Δεν προέβη η Ρωσία πρώτη σε βήματα που είχαν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας- Ελλάδας. Αντιθέτως, παραμένουμε δεσμευμένοι στην ανάπτυξη συνεργασίας με την Ελλάδα», σε πολλούς τομείς», δήλωσε η ρωσίδα αξιωματούχος, συμπληρώνοντας: “Ελπίζουμε ότι η τρέχουσα μη φυσιολογική κατάσταση είναι προσωρινή και θα επιδιορθωθεί σύντομα».

«Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε υπομονή και υπευθυνότητα, προς το συμφέρον της αποκατάστασης της πλήρους επικοινωνίας, προς όφελος των δύο λαών», τόνισε ακόμη η Ζαχάροβα.

Η ίδια υπογράμμισε ότι η Μόσχα δεν παρενέβη ποτέ ζητήματα εσωτερικής ή εξωτερικής πολιτικής της Αθήνας και χαρακτήρισε τις σχετικές κατηγορίες ως αβάσιμες.

Σχολιάζοντας τη σκληρή ανακοίνωση που είχε εκδώσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, έκανε λόγο για αβάσιμες κατηγορίες. «Καμία απόδειξη δεν μας δόθηκε», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το TASS.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας